Ιδρυτικό συνέδριο για ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς προτείνει η ΔΗΜΑΡ


Ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά επιθυμεί η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, προτείνοντας την πραγματοποίηση ιδρυτικού συνεδρίου γι΄αυτό τον σκοπό.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, ότι "μετά το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου, εντός του 2017, θα πρέπει να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο για

ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής. Αυτό το Συνέδριο θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ελληνικού σοσιαλδημοκρατικού χώρου στο νέο και θα δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής επικεφαλής από τη βάση εντός του 2017".

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ: "το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να οδηγηθεί σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, που υπερβαίνει στερεότυπα του παρελθόντος, σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους. Τα βήματα να πρέπει στοχεύουν στην ανανέωση και όχι στην αναπαλαίωση, στην ενότητα και όχι στον κατακερματισμό.

Να ενισχυθεί η δημόσια εικόνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να πολλαπλασιαστούν οι κοινές διαδικασίες των δυνάμεων που απαρτίζουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επιδίωξη θα πρέπει να είναι ένα ξεκάθαρο πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, στοχεύοντας να ολοκληρώσουμε εκεί τη πολιτική και προγραμματική μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα