iOS 11: Κατάργηση των 32-bit εφαρμογών (;)

12:11 2/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Με την κυκλοφορία του iOS 10.0, η Apple για πρώτη φορά προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι 32-bit εφαρμογές πλησιάζουν προς το τέλος τους.

Με την iΟS 10.3 beta 1 η εταιρεία πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα την προειδοποίηση δηλώνοντας ότι οι εφαρμογές θα πρέπει να επικαιροποιούνται προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Χαρακτηριστικά στις συγκεκριμένες εφαρμογές θα εμφανίζεται

το συγκεκριμένο μήνυμα: «Η εφαρμογή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί. Αυτή η εφαρμογή δεν θα λειτουργήσει με τις μελλοντικές εκδόσεις του iΟS. Ο δημιουργός της εφαρμογής θα πρέπει να την ενημερώσει για να βελτιωθεί η συμβατότητα της.»

Αν και αυτή η αλλαγή έχει εισαχθεί στο iΟS 10.3 beta υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κυκλοφορήσουν επίσημα στην τελική έκδοση του 10.3. Το πιο πιθανό σενάριο βέβαια είναι η Apple να επισημοποίηση την δυνατότητα αυτή με τα iOS 11 που οι 64-bit εφαρμογές θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Φημολογείται ότι η Apple θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του WWDC όταν η πρώτη έκδοση iOS 11 beta θα κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές.

Θα καταργήσει τις 32-bit εφαρμογές γεγονός που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παλιότερα iPhone που υποστηρίζουν μόνο τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Συγκεκριμένα, τα iPhone 5, iPhone 5c, και η τέταρτη γενιά iPad μπορούν να τρέξουν μόνο 32-bit εφαρμογές οπότε το λογισμικό iΟS 11 έδωσε τέλος στις συσκευές αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα