Τσίπρας-Μητσοτάκης: Μετωπική με "άρωμα" εκλογών

12:11 2/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Ως μια "πρόβα τζενεράλε" της προεκλογικής εκστρατείας των δύο μεγάλων κομμάτων αντιμετωπίζουν στελέχη της ΝΔ τη συζήτηση, που έγινε στην Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Οι εξαιρετικά υψηλοί τόνοι που κυριάρχησαν, η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να ταυτίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το Βερολίνο και το Δ.Ν.Τ, καθώς και η "σκληρή" επίθεση

του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσωπικά στον πρωθυπουργό για το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, έδειξαν "καθαρά" τα πεδία, όπου θα κινηθεί η αντιπαράθεση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ρητορική του κ. Τσίπρα για τα θέματα της διαπλοκής, καθώς ο ίδιος θεωρεί πως οι πολίτες δεν θα επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση με βάση τις κραυγές και τις καταγγελίες, αλλά με βάση την αποτελεσματικότητα προσώπων και κομμάτων στο "γήπεδο" της αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα στην οικονομία και στην καθημερινότητα.

Για τον λόγο αυτό, η ΝΔ θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση να αποφασίσει, τι θα πράξει με την δεύτερη αξιολόγηση. Όπως και χθες στην Βουλή, έτσι και τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης θα καλέσει τον πρωθυπουργό είτε να κλείσει την αξιολόγηση είτε -εάν δεν μπορεί- να προκηρύξει άμεσα εκλογές, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του.

Στελέχη της ΝΔ, τα οποία διατηρούν επαφές με "κύκλους" των δανειστών, ανέφεραν αργά χθες την νύχτα, μιλώντας στο pagenews.gr, ότι η τρόικα δεν πρόκειται να κάνει πίσω ως προς τις θέσεις, τις οποίες ανέπτυξε στον κ. Τσακαλώτο στο τελευταίο Eurogroup, ενώ οι ίδιοι παράγοντες δήλωναν άγνοια για τις διαρροές σε μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με νέο email από την πλευρά των δανειστών, το οποίο θα περιλαμβάνει συμβιβαστική πρόταση προς την Αθήνα.

Τα ίδια πρόσωπα σημείωναν ακόμη πως για τους εταίρους εξακολουθούν να θεωρούνται προαπαιτούμενα η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας (με πώληση τμήματος της ΔΕΗ ) και των εργασιακών, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ο "κόφτης" για τουλάχιστον ακόμα 5 χρόνια μετά το '18. "Εφόσον η κυβέρνηση τα δεχθεί και τα νομοθετήσει όλα από τώρα, τότε και μόνον τότε, η αξιολόγηση θα κλείσει", τόνισαν κύκλοι της Πειραιώς.

Στη ΝΔ, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το κρίσιμο (εκ των πραγμάτων πλέον ) ραντεβού, που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης με την Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, στις 13 Φεβρουαρίου. Γαλάζια στελέχη επισημαίνουν πως πρόκειται για μια συνάντηση ανίχνευσης προθέσεων και από τις δυο πλευρές και για τον λόγο αυτό ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι έτοιμος να παρουσιάσει στη Γερμανίδα καγκελάριο κωδικοποιημένα τις θέσεις του για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, αλλά και για την προσπάθεια, που ο ίδιος θα καταβάλει με στόχο την μείωση των φόρων. Στην Πειραιώς εκτιμούν, τέλος, ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί από τον πρόεδρο του κόμματος η κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης (πλειοψηφία 180 ψήφων για τα μέτρα που συζητούνται).

Ίσως το σενάριο αυτό "κάηκε" ήδη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα