Η Μέρκελ αυξάνει τις απελάσεις και αλλάζει τον αντιτρομοκρατικό νόμο


Σχεδόν απολογητική εμφανίστηκε η Άγγελα Μέρκελ σε δηλώσεις της για τα πολλά λάθη, που σημειώθηκαν και τον πολύτιμο χρόνο, που χάθηκε, όσον αφορά στην υπόθεση αναζήτησης του μακελάρη, που "θέρισε" 12 ανθρώπους, εισβάλλοντας με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό στην "καρδιά" της Ευρώπης.

Ο 24χρονος Τυνήσιος έπεσε την Παρασκευή νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο, ωστόσο η Γερμανία ζει υπό την τζιχαντιστική απειλή, με την καγκελάριο να

καλεί το λαό σε αφύπνιση και τις Αρχές σε εγρήγορση.

Η Άγγελα Μέρκελ, η οποία τα τελευταία 24ωρα έχει "χτυπηθεί" πολύ από τους αντιπάλους της και όχι μόνο για την φιλελεύθερη πολιτική της ως προς το "καυτό" μέτωπο του προσφυγικού, παραδέχτηκε ότι η υπόθεση του δράστη εγείρει πολλά ερωτηματικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Γερμανίας θα λάβει σημαντικά μέτρα ασφάλειας.

Η καγκελάριος ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών, που δεν δικαιούνται ασύλου, καθώς και ότι θα προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής. Η ίδια δε υπογράμμισε ότι τις αποφάσεις της για τις απελάσεις τις γνωστοποίησε και στον στον Τυνήσιο ομόλογό της, Μπετζί Καΐντ Εσέσμπσι σε τηλεφωνική συνομιλία τους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου είχε επιβεβαιώσει το θάνατο Ανίς Αμρί. Ο ίδιος ευχαρίστησε τις ιταλικές αστυνομικές αρχές για την συνδρομή τους στην εξουδετέρωση του 24χρονου Τυνήσιου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ευχαριστημένος που ο Ανίς Αμρί πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο».

Επισημαίνεται, πάντως, πως οι πληροφορίες που ήρθαν την Παρασκευή στο "φως" της δημοσιότητας για την πορεία, που ακολούθησε ο "μακελάρης", μέχρι να σκοτωθεί στο Μιλάνο, εγείρουν έντονο προβληματισμό για τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη κατά της τρομοκρατίας. Ο δράστης, καθώς καταζητείτο μετά την επίθεσή του στο Βερολίνο, μετέβη στη Γαλλία και μετά στο Μιλάνο. "Όργωνε", λοιπόν, την Ευρώπη κάτω από τη μύτη των Αρχών και ενώ οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει για χτυπήματα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Τέλος, σημειώνεται πως μετά το θάνατο του 24χρονου Τυνήσιου αποκαλύφθηκε πως οι γερμανικές Αρχές είχαν αποφασίσει να απελάσουν τον Αμρί από το καλοκαίρι, αφότου απέρριψαν το αίτημά του για άσυλο, όμως δεν μπόρεσαν να τον στείλουν στην πατρίδα του, διότι δεν είχε διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα