Η Κατερίνα Γερονικολού αποκλειστικά στο pagenews.gr: "Το Τατουάζ αξίζει την επιτυχία του"


Η Κατερίνα Γερονικολού αν και με μια βαλίτσα ανά χείρας λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων στη σειρά «Τατουάζ», του Alpha βρήκε λίγο χρόνο να μάς μιλήσει. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ρόλο της και τη συνεργασία με την Ελένη Ράντου στη «Φιλουμένα», τον έρωτα, τις εκπτώσεις και τα «όχι» που καλείται να διαχειριστεί, τις σχέσεις της με τους δημοσιογράφους και αν έχει πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης.

Συνέντευξη στην Έπη

Τρίμη

- Κατερίνα μίλησέ μας για το ρόλο σου στη ''Φιλουμένα''. Πώς ανέκυψε η συνεργασία αυτή;

Προέκυψε πολύ όμορφα και απλά. Ένα τηλέφωνο από την Ελένη Ράντου αρκούσε. Δεν την γνώριζα προσωπικά αλλά αποτελούσε ένα από τα όνειρά μου η συνεργασία μαζί της, κάτι που της έχω εκμυστηρευτεί κιόλας. Μου είπε χαρακτηριστικά: ''μην κανονίσεις τίποτα για του χρόνου μέχρι να βρεθούμε με το Σταμάτη Φασουλή''. Έγινε η συνάντηση σ’ ένα εξαιρετικό κλίμα και έκτοτε άρχισε η συνεργασία μας. Η συνεργασία μου μ’ αυτούς τους ανθρώπους με κάνει να νιώθω όμορφα, έχω μάθει αρκετά πράγματα σκηνοθετούμενη από το Σταμάτη και δουλεύοντας μαζί με την Ελένη. Ζω μια ευτυχισμένη στιγμή, τόσο σε καλλιτεχνικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, γιατί πρόκειται για δύο αξιόλογους ανθρώπους.

Όσον αφορά το ρόλο μου; Η Ντιάνα αποτελεί ένα ρόλο εντελώς διαφορετικό απ’ όσους έχω υποδυθεί ως τώρα. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία διεκδικεί έναν άντρα που ουσιαστικά δεν αγαπά και το κάνει μόνο και μόνο για να αποκομίσει κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Με τον τρόπο της, εκείνη μπαίνει εμπόδιο στον έρωτα μεταξύ της Φιλουμένα και του Ντομένικο.

- Έχεις διακρίνει κάποια χαρακτηριστικά του ρόλου σου τα οποία μπορεί να σε ιντριγκάρουν ή να σε απωθούν;

Δεν υπάρχει κάποια σχέση με το σήμερα. Μιλάμε για μια άλλη εποχή, σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο στημένη σε σχέση με τις μέρες μας, ενώ πρόκειται για μία κωμωδία. Είναι προφανές πως δε θα μπορούσα να ταυτιστώ. Αλλά αυτό που μου αρέσει ως ''Κατερίνα'' στο ρόλο της Ντιάνα, είναι πως πρόκειται για μια περσόνα που διεκδικεί με θέρμη αυτό που θέλει.

- Πόσο εύκολο είναι για σένα, με τις υποχρεώσεις που έχεις, να είσαι καλά στη σχέση σου;

Μπορεί να επιτευχθεί η ισορροπία, όμως αυτό το ζήτημα απαιτεί να έχεις τις κεραίες σου τεντωμένες και να μην κάνεις καμία έκπτωση, ούτε στη δουλειά σου, ούτε στη συνέπειά σου, ούτε στο να δίνεις τη φροντίδα που απαιτεί κάθε είδους σχέση, όχι μόνο ερωτική αλλά και φιλική ή και οικογενειακή. Πρέπει να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες των άλλων, κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει και από την αντίθετη πλευρά.

- Πιστεύεις ότι σε έχει προσεγγίσει κάποιος άντρας για τη φήμη σου; Ή αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα;

Όχι. Μπορεί εν πρώτοις οι άντρες να εντυπωσιάζονται, αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλουν κάποια που να τραβά την προσοχή μ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτό έχω καταλάβει, προσωπικά, από τις συναναστροφές του. Επειδή θεωρούν τον εαυτό τους ως το ''δυνατό φύλο'' θέλουν να έχουν το προβάδισμα, οπότε νομίζω ότι η ερώτηση βρίσκει περισσότερη αντιστοιχία ως προς τις γυναίκες που σχετίζονται με τέτοιους άντρες.

Δεν έχει σχέση ο έρωτας με το επάγγελμα ή με το αν είσαι ομότεχνος. Δεν θα το εξέταζα έτσι, αλλά στο κατά πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει τη φύση και την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μου. Επίσης, είναι βασικό να διαχωρίσει τη θέση του και τη σχέση του με τη φύση του επαγγέλματος μου. Αν αυτό γίνει, είτε είναι ηθοποιός, είτε όχι δεν υπάρχει ουδεμία δυσκολία συνύπαρξης.

- Μίλησέ μας για τον ρόλο της Όλγας στο ''Τατουάζ''; Τι ακριβώς να περιμένουμε στη συνέχεια;

Είναι ένας ρόλος εξίσου αγαπητός γι’ εμένα. Η συνέχεια έχει αρκετές ανατροπές, αλλά και λεπτές αποχρώσεις σε θέματα που εγώ προσωπικά δεν τα έχω πετύχει σε κάποια άλλη ελληνική σειρά, όπως είναι η πατρότητα και η μονογονεϊκή οικογένεια. Πρόκειται για μια ωραία πλοκή και οι εξελίξεις έχουν ενδιαφέρον. Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαστε στην καλύτερή μας εβδομάδα. Νομίζω ότι αυτή η σειρά αξίζει την επιτυχία της.

- Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν για το ''Τατουάζ'';

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Από το νέο έτος θα γνωρίζουμε, πάντως προς το παρόν είναι σχετικά νωρίς για να παρθούν αποφάσεις.



- Πόσο δύσκολο είναι να έχεις ένα παιδί εκτός γάμου; Θα έκανες ένα παιδί εκτός γάμου;

Όχι κατ' επιλογήν μου, μόνο κατά συνθήκη. Δεν έχω κάτι με τις μονογονεϊκές οικογένειες, απλώς θεωρώ ότι η πιο ολοκληρωμένη συνθήκη για ένα παιδί είναι το να μεγαλώνει με τους δύο γονείς κοντά του. Αλλά οι συνθήκες που δημιουργούνται, είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω υγείας, μπορούν να διαχωρίσουν δύο γονείς. Εγώ πάντως θα προσπαθούσα να ανήκω σε μια οικογένεια που θα περιλαμβάνει και τον πατέρα.

- Για σένα η επιτυχία πώς ορίζεται; Με τη δημοσιότητα, τα χρήματα, το χειροκρότημα, ή τα συναισθήματά σου;

Επιτυχία για εμένα είναι όταν σε μια παράσταση ο κόσμος θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου για όσα έζησε και σ’ ένα σίριαλ όταν ο κόσμος συζητά για την πλοκή του και ''κλείνεται'' στο σπίτι του για να δει τη συνέχεια.

Ως προσωπική επιτυχία θεωρώ το να έρθει να μου πει κάποιος: ''μου αρέσεις πολύ και σε παρακολουθώ'', με την έννοια του ότι έχω καταφέρει να αγγίξω κάποια ''χορδή'' του. Αυτό είχε συμβεί και σε μένα. Υπήρχαν κάποιοι καλλιτέχνες οι οποίοι με είχαν αγγίξει συναισθηματικά, για ανεξήγητο λόγο μεν, αλλά αυτό το ένιωσα.

- Σε έχουν φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση οι δημοσιογράφοι με απρεπείς ερωτήσεις; Πώς το διαχειρίστηκες;

Δεν θα έλεγα απρεπείς, αλλά ερωτήσεις που φέρνουν αμηχανία. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι την αμηχανία μου και να με φέρνουν όλο και λιγότερα γεγονότα σ’ αυτή την κατάσταση, Εγώ, πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτέχνες πρέπει να πηγαίνουν χέρι χέρι. Υπάρχει όμως και ένα συγκεκριμένο κομμάτι της δημοσιογραφίας που προσπαθεί να αποκομίσει κάτι από τον άνθρωπο και να το προβάλλει προς τα έξω.



- Γιατί όμως πολλοί από εσάς πέφτουν στο ''τριπάκι'' του να βγάζουν από μόνοι τους πράγματα τα οποία γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα σχολιαστούν;

Αρχικά μπορεί να τους αρέσει αυτό το στιλ. Μπορεί κιόλας να τους έρχονται περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά. Επειδή δεν το έχω πράξει, δε γνωρίζω να σου πω το γιατί συμβαίνει. Πιστεύω ότι ίσως τους αρέσει ή ότι τους ανοίγονται περισσότερες προοπτικές στο χώρο.

- Πώς σου φαίνεται η πορεία της ιδιωτικής τηλεόρασης;

Υπάρχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ ότι έχουμε μια καλή τηλεόραση. Προσωπικά μου αρέσει να ενημερώνομαι περισσότερα από έντυπα. Μου αρέσουν επίσης και τα τηλεπαιχνίδια γνώσεων, που τελευταία είχαν αρχίσει να μειώνονται και φυσικά οι σειρές, όλων των ειδών. Μου κάνει καλή παρέα η τηλεόραση, όχι πάντα βέβαια.

Η τηλεόραση είναι ένα πολύ τίμιο μέσο. Κάνει παρέα σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν εκτός σπιτιού και αυτή η παρέα είναι πολύ σημαντική ειδικά στις μέρες μας.

- Εμπιστεύεσαι τα social media για να κάνεις φίλους;

Όχι. Χειρίζομαι τα social media για να ενημερωθώ για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως και να έρθω σε επαφή με ορισμένους φίλους. Τα χρησιμοποιώ συχνά για πολλούς και διάφορους λόγους, όχι όμως για να κάνω φίλους.

- Από τότε που έχεις γίνει αναγνωρίσιμη, έχεις νιώσει ότι θα πρέπει να είσαι περισσότερο προσεκτική στη δημόσια ζωή σου;

Θα έγνεφα καταφατικά μόνο εάν έκανα περίεργη δημόσια ζωή πριν. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πριν.



- Ποιές είναι οι διατροφικές σου συνήθειες; Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Γενικά για λόγους υγείας προσέχω να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου. Μου αρέσει η υγιεινή διατροφή έτσι κι αλλιώς. Με κάνει να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου στην καθημερινότητά μου. Είμαι όμως πολύ επιρρεπής στα γλυκά, οπότε σ’ αυτές τις περιπτώσεις κάνω ατασθαλίες.

- Όταν δουλεύεις σε μια παράσταση ή ένα σίριαλ: ''Ωραία τώρα κινούμαστε για την επόμενη σεζόν για να μη χάνουμε χρόνο'';

Όχι, σε καμία περίπτωση. Δε λειτουργώ έτσι. Πιστεύω ότι οι καλές συνεργασίες φέρνουν τις επόμενες. Το ένα φέρνει το άλλο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν έχω αυτοπροταθεί σε κάποια δουλειά, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται.



- Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι γίνονται 2 με 3 πρεμιέρες την ημέρα. Υπάρχει ''ψωμί'' για όλο τον κόσμο;

Είναι δύσκολο. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή ενός ηθοποιού σε μια παράσταση όπως η ''Φιλουμένα'' που είναι μια παράσταση με αξιώσεις και ουσία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αρκετή καλλιτεχνική ενέργεια, η οποία πρέπει κάπου να διοχετευθεί, γεγονός που με βρίσκει σύμφωνη. Απλώς επειδή εδώ μιλάμε για μια κατάσταση όπου ο κόσμος μετράει κάθε κέρμα, από τις 200 παραστάσεις, κάποιες αξίζουν περισσότερο και κάποιες λιγότερο...

Νομίζω ότι τα όνειρα του καθενός είναι ιερά και ότι δεν πρέπει να ''κόβονται'' τα φτερά κανενός. Ο καθένας μας μπορεί να έχει όνειρα, τα οποία μπορεί να μην εντάσσονται στην κατηγορία αυτή. Να είναι σκέψεις, βλέψεις, επιθυμίες. Επομένως πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι μας πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας, το πόσο τα κυνηγάμε φανερώνει αν είναι όνειρο ζωής.

- Μια ευχή για τους αναγνώστες του pagenews.gr;


''Η τέχνη αποτελεί ένα καταφύγιο για τις ψυχές μας, για ό,τι κι αν μάς συμβαίνει''.

Keywords
Τυχαία Θέματα