Η ασύμμετρη απειλή στην πόρτα Τουρκίας- ΕΕ

08:01 2/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Μνήμες απο τον Νοέμβριο του 2015 και το χτύπημα στο Μπατακλάν του Παρισιού, έφερε το πρωτοχρονιάτικο αιματοκύλισμα σε ένα απο τα διασημότερα κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.

Με την αυγή του νέου έτους η ανθρωπότητα θρηνεί 39 νεκρούς και προσεύχεται για τους 65 τραυματίες, θύματα ενός δράστη που προς το παρόν παραμένει ασύληπτος.

Τι κι αν ο Ταγίπ Ερντογάν έλαβε πιο σκληρά μέτρα ασφαλείας και κινητοποίησε τους περισσότερους απο τους αστυνομικούς του. Το χτύπημα έγινε στο.. μαλακό υπογάστριο

της Τουρκίας. Την ώρα που ο Ερντογάν πασχίζει να αποδείξει σε φίλους και εχθρούς πως θα κρατήσει την χώρα του όρθια, γυρνώντας σελίδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού. Τα πογκρόμ ενάντια στους "εχθρούς" του, αλλά και τα επιχειρησιακά σχέδια ασφαλείας δεν στάθηκαν αρκετά, βάζοντας τον Σουλτάνο στη "γωνία".

Αλλά τόσο η Τουρκία όσο και οι Ευρωπαϊκές πόλεις μεταφορθώθηκαν σε "αστακούς" αναμένοντας τρομοκρατικά χτυπήματα του ISIS, ως αντίποινα για την ενεργό συμμετοχή της τους στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. Χωρίς αποτέλεσμα.

Οι μνήμες απο την επίθεση στο Βερολίνο είναι ακόμη νωπές και πλέον κανένα μέρος μη φιλικό προς τους μακελάρηδες του ISIS δεν μοιάζει ασφαλές, από τη στιγμή που μεταχειρίζονται τακτικές αντάρτικου, με φορτηγά που πέφτουν στο ανυποψίαστο πλήθος και όπλα σε κλαμπ.

Αυτός είναι άλλωστε και ο ορισμός της ασύμετρης απειλής. Άγνωστο είναι όμως το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, η οποία αν μη τι άλλο θα συζητηθεί και επισήμως τον Φεβρουάριο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, υπό την διοργάνωση της Μάλτας. Για το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία της ΕΕ την αναλαμβάνει αυτό το νησάκι που σπανίως εισακούγεται στις αίθουσες των Βρυξελλών. Ίσως η Μάλτα, με ανάλογη της ελληνικής, εμπειρία στο προσφυγικό, να μπορέσει να προσφέρει κάτι παραπάνω στα προβλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Α.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα