Η Samsung φέρνει (ξανά) νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια


Η νευρικότητα που κατεγράφη στα ασιατικά χρηματιστήρια χθες συνεχίζεται και για την Τρίτη, με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Samsung να εξακολουθούν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Εξάλλου, οι αγορές αναμένουν την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ που είναι προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στην Τρίτη, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του στο «μέτωπο» της οικονομίας

Στο Τόκιο ο Nikkei κέρδισε 0,06% και στη Σεούλ ο Kospi ενισχύεται 0,27%.

Στην Αυστραλία ο ASX

υποχωρεί 0,21%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,49% και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite ενισχύεται 0,18%.

Στο σκάνδαλο της Samsung, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ στη Ν. Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγγείλει κατηγορίες για δωροδοκία, υπεξαίρεση, αλλά κι άλλα αδικήματα κατά του κληρονόμου του επιχειρηματικού ομίλου, Τζέι Λι, αλλά κι άλλων τεσσάρων διευθυντικών στελεχών της Samsung.

Ο Λι συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου, για τον ύποπτο ρόλο του στο σκάνδαλο, στο οποίο φέρεται να έχει εμπλακεί και η πρόεδρος της χώρας, Παρκ Γκουν-χιέ.

Πρόκειται για μία νέα αρνητική εξέλιξη στο εμπορικό προφίλ της Samsung, που έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση του παραγωγικού αποτελέσματος της 4ης μεγαλύτερης οικονομίας, στην Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα