Γκουάμ: 14 λεπτά - Μόνο τόσα διαθέτουν για διαφυγή οι κάτοικοι αν χτυπήσει η Β.Κορέα


Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους.

Την ίδια στιγμή το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Το Γκουάμ, που ανήκει

στην αμερικανική επικράτεια και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά των Φιλιππίνων, έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Πιόνγιανγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε προσφάτως τις ΗΠΑ, πως εάν συνεχίσουν την επιθετική ρητορική, τότε το καθεστώς θα πλήξει με πυραύλους το αμερικανικό νησί.

Συνεχίζει τις προειδοποιήσεις ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ έκρινε σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ότι η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα