Φωτιά στο Δίλοφο Φαρσάλων-Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που κατακαίει πολύ δύσβατη περιοχή στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη βιομηχανική περιοχής της Πρέβεζας, στις παρυφές της πόλης, στη θέση Σκαμνούλα. Σύννεφα καπνού έχουν σκεπάσει την πόλη και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Άλλο πύρινο μέτωπο αντιμετωπίζεται στο Βροντερό Πρεσπών, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι Ηλείας.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Καισαριανή.

Αναλυτικότερα:

Στο Δίλοφο Φαρσάλων επιχειρούν

τουλάχιστον 40 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μαζί με πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, με τη συνδρομή από αέρος από 2 αεροσκάφη τύπου «Petzetel»και 2 «Canadair». Σημειώνεται πως από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Στην Πρέβεζα όπου πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 αεροσκάφη τύπου «Petzetel».

Οι κάτοικοι της πόλης πέρασαν στιγμές πανικού όταν η φωτιά κινήθηκε προς το κλειστό γυμναστήριο της Πρέβεζα και προς το κοιμητήριο ανάμεσα στα σπίτια, έφτασε στον προαύλιο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, πέρασε μέσα από καλλιέργειες και θερμοκήπια, χωρίς όμως να προξενήσει μεγάλες υλικές ζημιές. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων οριοθέτησαν το μέτωπο που εκτείνεται από την Οδό Λασκαράτου μέχρι και το Τεχνικό Λύκειο Πρέβεζας.

Σε επιφυλακή είναι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και το ΕΚΑΒ λόγω του ότι η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική καθώς καίγονται ξερά χόρτα, καλάμια και πλαστικά από θερμοκήπια.

ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα