"Γιος Τρομοκράτη: Η Αληθινή Ιστορία μιας Επιλογής"


Ο Ζακ Eμπραχίμ, συγγραφέας του βιβλίου Γιος Tρομοκράτη: Η Αληθινή Ιστορία μιας Επιλογής θα βρεθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Ο Ζακ Εμπραχίμ ήταν μόλις εφτά χρονών όταν στις 5 Νοεμβρίου 1990 ο πατέρας του, ο Ελ-Σέιντ Νοσέρ, πυροβόλησε και σκότωσε τον αρχηγό του Συνδέσμου Εβραϊκής Άμυνας. Όσο ήταν στη φυλακή ο Νοσέρ βοήθησε στον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993. Σ’ ένα από τα διαβόητα διαγγέλματά

του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προέτρεπε τον κόσμο: «Μην ξεχνάτε τον Ελ-Σέιντ Νοσέρ».

Το μόνο που έμαθε στα παιδικά του χρόνια ο Εμπραχίμ ήταν να ζει κυνηγημένος εξαιτίας της τρομοκρατίας. Μετά τη φυλάκιση του πατέρα του η οικογένειά του, αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας περισσότερο από είκοσι φορές και έμαθε να ζει με το bullying, τις απειλές και τους εκφοβισμούς σε καθημερινή βάση.
Ο Εμπραχίμ αντί να ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα του, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην προώθηση της ειρήνης. Με το βιβλίο του Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή Ιστορία μιας Επιλογής αφηγείται την δική του ιστορία, την ιστορία ενός παιδιού που γαλουχήθηκε στoν δογματισμό και στο μίσος -και αναμενόταν να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του- και του άντρα που επέλεξε ένα διαφορετικό μονοπάτι.

Ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάδοση της ειρήνης και τη μη βίας, στέλνοντας το μήνυμά του κατά της τρομοκρατίας.
Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν η Χριστίνα Βίδου (Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ), ο Παύλος Τσίμας (Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ) και ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (Curator TEDxAthens, Συνιδρυτής Found.ation).



Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Public Συντάγματος (Καρ. Σερβίας 1).

Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα