Κόντρες για τον χιονιά στο δημοτικό συμβούλιο

17:17 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον απόηχο του χιονιά που έπληξε την περιοχή της Λάρισας διασταύρωσαν τα ξίφη τους δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τοποθέτηση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη ο οποίος ενημερώνοντας το σώμα για το θέμα, υποστήριξε πως «παρά τις όποιες αδυναμίες και τα τυχόν λάθη, υπήρξε σωστή αντιμετώπιση, η πόλη παρέμεινε λειτουργική και κανένας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα» ενώ ανακοίνωσε πως στις προθέσεις του είναι η μετατροπή της Πολιτικής Προστασίας σε Τμήμα το οποίο θα υπάγεται απευθείας στο γραφείο του Δημάρχου.
Ο

κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου που υπερέβαλλαν εαυτούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε υπάλληλο-οδηγό γκρέιντερ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποχιονισμού δρόμων.
Δυσαρεστημένος ωστόσο εμφανίστηκε με τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην αυτών του πρώην δημάρχου και της Λαικής Συσπείρωσης, οι οποίες την ώρα που ο Δήμος έδινε μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, ασκούσαν κριτική με ανακοινώσεις. «Επρόκειτο για παρεμβάσεις με πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά που στόχο είχαν να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας στους πολίτες…» υποστήριξε ο κ. δήμαρχος
Για ανύπαρκτο σχεδιασμό κατηγόρησε τη δημοτική αρχή η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου και επικεντρώνοντας την κριτική της σε τρια σημεία: μη σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, μη έγκαιρη μίσθωση μηχανημάτων, μη έγκαιρη παραγγελία αλατιού
Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση του δημάρχου ο οποίος χαρακτήρισε ψεύδη τα περί έλλειψης αλατιού και ξεκαθάρισε πως και η παραγγελία και η παραλαβή έγινε έγκαιρα και 70 τόνοι από τη συνολική ποσότητα που παρελήφθη, βρίσκεται αποθηκευμένο σε εγκαταστάσεις του Δήμου.
Ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης σε ήπιους τόνους επεσήμανε στη δημοτική αρχή πως υπήρε καθυστέρηση στην αντίδραση του Δήμου ενώ συνέστησε στον Δήμαρχο να δώσει βαρύτητα στην πλειονότητα των πολιτών και να αφήσει την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τη διεξάγουν δικά του στελέχη…
Για έλλειψη ετοιμότητας και οργάνωσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο Ε. Νασιώκας ενώ για αστοχίες και έλλειψη συντονισμού έκανε λόγο ο Ντίνος Διαμάντος.
Χιονοπόλεμο που σκοπό έχει να κρύψει τη γύμνια του αστικού κράτους χαρακτήρισε τέλος τους διαξιφισμούς μεταξύ των παρατάξεων ο Πέτρος Κρίκκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα