Γιατί επιβραβεύουν τους Πατούληδες;


Ένας από τους χώρους, όπου εδώ και χρόνια είχε στηθεί ένα τρελό πάρτι διαφθοράς και εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων, ήταν ο χώρος της αυτοδιοίκησης. Εκατοντάδες εκατομμύρια χάθηκαν για το "βάθεμα και το πλάτεμα" της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο από τους αιρετούς μας, τους "Πατούληδες". Χρησιμοποιώ τον όρο αυτό για να αναφερθώ στους δημάρχους διαχρονικά, τους οποίους εκπροσωπεί σήμερα, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, ΚΕΔ ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, άλλα και για ένα λόγο που θα διαβάσετε παρακάτω.

Όταν μιλώ για

τους "Πατούληδες", αναφέρομαι σε εκείνους τους δημάρχους, που με τη διαχείριση που έκαναν, με στόχο την επανεκλογή τους και την εγκαθίδρυση καθεστώτος στην πόλη τους, στοίχισαν στο δημότη και στον Έλληνα φορολογούμενο μια καραβιά λεφτά ο καθένας τους. Σε αυτούς τους κυρίους, που οι δήμοι τους πρέπει να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, έρχεται τώρα το κράτος και τους κάνει ρυθμίσεις σε χιλιάδες δόσεις. Ναι, καλά διαβάζατε. Σε χιλιάδες δόσεις, που αντιστοιχούν σε χιλιάδες χρόνια.

Αυτό μας αποκαλύπτει με την γραφή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ανδρέας Δριμιώτης. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Πατούλης, ο οποίος μετά από 12 χρόνια δήμαρχος απέτυχε να μαζέψει τα οικονομικά του δήμου του. Για να τον κρατήσουν στη ζωή το Δήμο του ρύθμισαν τα χρέη του ύψους 56 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να τα ξεπληρώσει σε 166 χρόνια, δηλαδή σε 1991 μήνες.!! Στο ίδιο καθεστώς των ρυθμίσεων μπήκε ο δήμος Φυλής, που θα ξεπληρώσει το απίστευτο χρέος των 469 εκατ. ευρώ σε 2129 χρόνια!!! Άλλος δήμος, που έχει ρύθμιση, είναι ο Πειραιάς, αλλά ευτυχώς εδώ θα ξοφλήσει το χρέος των 10 εκατ. ευρώ σε 13 χρόνια.

Τρία είναι τα ερωτήματα, που προκύπτουν από αυτήν την παράλογη και ανεξήγητη ρύθμιση.

Πρώτον: Ζητήθηκαν τα ρέστα από όλους τους "Πατούληδες", τους σημερινούς και τους προηγούμενους, για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν τους δήμους τους;

Δεύτερον: Γιατί επιβραβεύει η πολιτεία με την δυνατότητα των ρυθμίσεων τους «Πατούληδες»?

Τρίτον: Γιατί οι δήμοι μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε χιλιάδες δόσεις και δεν μπορούν οι πολίτες;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα κάποιος, αλλά ποιός θα μας δώσει απαντήσεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα