«Υγεία για Όλους»: Ιατρικές Παρεμβάσεις στο 4ο Διαμέρισμα δήμου Αθηναίων


Tο Σαββατοκύριακο (12-13/11.2016) πραγματοποιήθηκε μεμεγάλη επιτυχία ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση από το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας (Κολωνός), σε συνεργασία με την δημοτιική Αρχή .

Υπήρξε αθρόα προσέλευση κόσμου - Ρομά, πρόσφυγες αλλά και Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται εκτός κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας .

· Έγινε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών

·

Μαιευτική -γυναικολογική εξέταση: test pap στην κινητή γυναικολογική μονάδα, η οποία ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι από τον Κολωνό, για όλη την Ελλάδα

· Παθολογικός, καρδιολογικός, ορθοπεδικός και ενδοκρινολογικόςέλεγχος, screening

Σε δύο μήνες θα επαναληφθεί η επίσκεψη για την αναμνηστική δόση των εμβολίων, στην οποία θα συμπεριληφθεί και μαστογραφία.

Έχουν πραγματοποιηθεί περιφερειακές συνδιασκέψεις σε Αχαΐα, Ηλεία, Ιωάννινα Χαλκίδα, έγινε ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στους εργάτες γης στη Ν. Μανωλάδα, καθώς και εμβολιασμός παιδιών προσφύγων, στη Μυρσίνη Ανδραβίδας.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος «Υγεία για Όλους» στα τέλη Νοεμβρίου είναι η Χαλκίδα. Η δράση αυτή θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα γυναικολόγου Γεωργίου Παπανικολάου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα:

· Της UNESCOchair για την εφηβική ιατρική και υγεία

· Του ΕΚΠΑ και προσωπικά του πρύτανη κ. Α. Δημόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στην Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος

Επίσης παρέχεται η υποστήριξη:

* Του Υπουργείου Υγείας

* Του Υπουργείου Εργασίας -Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

* Του KEΣΥ

* Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών & επιστημονικών φορέων

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος είναι ο καθηγητής Παιδιατρικής Γ. Χρούσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα