Γαλλικές εκλογές: Ο Αμόν κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτο το προεκλογικό σκηνικό


Ο Μπενουά Αμόν είναι επιβεβαιωμένα ο εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών της Γαλλίας για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς συγκέντρωσε 58,65% των ψήφων στην ψηφοφορία της Κυριακής έναντι 41,35% που έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς.

Στις πρώτες

του δηλώσεις αφού κατέκτησε το χρίσμα ο Αμόν απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Σοσιαλιστές, την Αριστερά του Ζαν-Λυκ Μελανσόν και τους Πρασίνους να συστρατευθούν μαζί του.

Μέχρι στιγμής, οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν μία μονομαχία ανάμεσα στη δεξιά και την άκρα δεξιά στον δεύτερο γύρο. Όμως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν περιέβαλαν με άρωμα σκανδάλου την υποψηφιότητά του ως εκπροσώπου της γαλλικής δεξιάς και είναι πιθανόν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Παρά τις επιθέσεις του αντιπάλου του κατά του προγράμματός του με κεντρική ιδέα την κοινωνική δικαιοσύνη, ο «μικρός Μπενουά», ο επονομαζόμενος και «έμπορος αυταπάτης» από ορισμένους, αγκάλιασε τον τίτλο του «υποψήφιου της ουτοπίας» κατατροπώνοντας τον «υπερρεαλιστή» Μανουέλ Βαλς, που επένδυσε στην εμπειρία του στην εξουσία σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον και στην αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής απειλής στη Γαλλία.

Όμως ο Αμόν έχει δύσκολες μέρες μπροστά του. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τον σοσιαλιστή υποψήφιο, όποιος και αν είναι, να ηττάται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου, μένοντας πολύ πίσω από τον Φρανσουά Φιγιόν και την υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν, που βγαίνει ενισχυμένη από το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα