Φόβοι για δύο παιδιά μεταξύ των νεκρών από τη χιονοστιβάδα στην Ιταλία


Κορυφώνεται η αγωνία για τους συγγενείς των τριάντα ατόμων που φοβάται ότι είναι νεκροί στο ξενοδοχείο Ριποτζιάνο στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού Γκραν Σάσσο στην περιοχή της Πεσκάρα, με τα σωστικά συνεργεία να μην έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν κάποιον επιζώντα.

Η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας Rai ανέφερε πως σύμφωνα με τις τοπικές αρχές να μεταφέρουν πως μεταξύ των 30 αγνοουμένων είναι και δύο μικρά παιδιά.

Μέχρι στιγμής, από το ξενοδοχείο έχει ανασυρθεί η σωρός ενός άνδρα.

Στήριξη από τις Βρυξέλλες

Τη

συμπαράσταση της ΕΕ στις τραγικές ώρες που περνάει η Ιταλία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που τόνισε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον Ιταλικό λαό». Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές για να παράσχει κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί η χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το το τραγικό περιστατικό, τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο σημείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονοθύελλας που επικρατούσε στην περιοχή.

Οι πελάτες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν χθες το βράδυ με τις τοπικές αρχές, ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι τρεις, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai. Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 20 άτομα.

Όταν έφτασαν τελικά εκεί οι διασώστες, λίγο μετά τις 4 το πρωί (τοπική ώρα), ανακοίνωσαν πως δεν ακούγονταν φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαινόταν κάποιο φως.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο δεν διατρέχουν κίνδυνο ζωής, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο, αν και ο ένας υποφέρει από υποθερμία και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τους πελάτες του ξενοδοχείου που κατόρθωσαν να ειδοποιήσουν τις αρχές στέλνοντας μηνύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα