Συριακό: Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ στις συζητήσεις της Αστάνα


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκεί Λαβρόφ ανέφερε την Πέμπτη πως οι ΗΠΑ έχουν κληθεί για να δώσουν το παρόν στις συζητήσεις της Αστάνα του Καζακστάν για τη Συρία που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η αντίδραση της Ουάσινγκτον δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αν και θεωρείται δεδομένο πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να δώσουν το παρόν στις

διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Συρίας που θα διοργανωθούν με τις Ρωσία - Τουρκία ως εγγυήτριες δυνάμεις, έπειτα από την κατάπαυση πυρός στο σύνολο της συριακής επικράτειας που επετεύχθη στα τέλη Δεκεμβρίου.

Επιθετική στάση από τον Άσαντ

Από την πλευρά του, ο Σύρος πρόεδρος εμφανίζεται ιδιαίτερα αδιάλλακτος στη στάση προς τις ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας για ακόμα φορά πως οι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί είναι «τρομοκράτες». «Είναι η ηθική και η συνταγματική υποχρέωση της συριακής κυβέρνησης να ελευθερώσει τους πολίτες από τους τρομοκράτες» είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ την Πέμπτη.

Ακόμα, ο Άσαντ υποστήριξε πως η Δαμασκός προσέρχεται στις συζητήσεις της Αστάνα με θετικό πνεύμα για τη «διατήρηση της εκεχειρίας», δείχνοντας πως το ενδεχόμενο ειρήνευσης με τους αντικαθεστωτικούς δεν εμπεριέχεται στην ατζέντα της συριακής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα