Έβρος: Οι Τούρκοι έκαναν μεγάλης κλίμακας άσκηση για "κατάληψη απέναντι όχθης" (pics &vid)


Στην άσκηση που έκανε η Τουρκία μετείχαν τουρκικά άρματα μάχης, αμφίβια, πλωτά και δυνάμεις του στρατού στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στα πλάνα που μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ η Άγκυρα έχει επιστρατεύσει για την άσκηση πατριωτικούς ύμνους και επική μουσική και εναέριες και υποβρύχιες κάμερες για τις εντυπωσιακότερες δυνατές λήψεις.

Το σενάριο της άσκησης πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο και περιελάμβανε την διέλευση

του ποταμού σε γείτονα χώρα.

Η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο, κοντά στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές, έχει ως στόχο να σταλεί μήνυμα στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία.

Η Τουρκία φθάνει πολύ κοντά σε ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο προειδοποίησε στο μεταξύ την Πέμπτη, στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤO στις Βρυξέλλες, ο Πάνος Καμμένος στη σκιά του εμβολισμού του σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

«Κάποιοι πρέπει να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 20ου Αιώνα Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει» ήταν η αιχμηρή δήλωση του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προειδοποιεί ότι οι νεοοθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας δεν αποτελούν καλή εξέλιξη.



Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο eleftherostypos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα