Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μονομερής ενέργεια Ντάισελμπλουμ το "πάγωμα" των μέτρων για το χρέος


Ως μονομερή ενέργεια χαρακτηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να "παγώσει" την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

"Προσωπικά δεν είχα ενημερωθεί για την απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος είχε ενημερωθεί και πώς πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ

μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή, δεν είναι ομόφωνη", δήλωσε η πηγή.

Ο ίδιος αξιοωματούχος τόνισε επίσης ότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να «παγώσουν».

«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», σχολίασε.

Όπως δηλώνει η ίδια πηγή στο πρακτορείο MNI, υπάρχει έντονη διαφοροποίηση ανάμεσα στην Κομισιόν και στο Eurogroup όσον αφορά τις αιφνιδιαστικές εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για συνταξιούχους και νησιώτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η Κομισιόν εάν ήταν ενήμερη για τον "μποναμά" του κ. Τσίπρα, δεν θα εξέφρασε καμία ένσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη στήριξη των κκ. Μοσκοβισί, Ολάντ και Σαπέν στην πολιτική αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα