Φιλιππίνες: Πολύ υψηλή η δημοτικότητα του Ντουτέρτε


Στα ύψη παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε, έξι μήνες αφού ανήλθε στην εξουσία και παρά τον αυξημένο αριθμό φόνων στο πλαίσιο του πολέμου του κατά των ναρκωτικών.

Η ικανοποίηση των κατοίκων των Φιλιππίνων από τον Ντουτέρτε ήταν τον Δεκέμβριο 63%, μία μονάδα κάτω σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Social Weather Stations.

"Είμαστε (…) ευγνώμονες προς

τον λαό των Φιλιππίνων που έδωσε στον πρόεδρο δύο συνεχείς πολύ καλές αξιολογήσεις", ανέφερε ο υπουργός Ενημέρωσης Μάρτιν Άνταναρ. Η δημοσκόπηση θα εμπνεύσει τον Ντουτέρτε να "εκπληρώσει την υπόσχεσή του να εξαλείψει τα ναρκωτικά, το έγκλημα και τη διαφθορά στην κοινωνία μας", πρόσθεσε.

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών, βασική του προεκλογική δέσμευση, έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 5.000 ανθρώπων από την 1η Ιουλίου.

Πάντως, στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι οι φραστικές επιθέσεις του προέδρου εναντίον ηγετών άλλων χωρών ενδέχεται να βλάψουν τις διεθνείς σχέσεις των Φιλιππίνων.

Ο Ντουτέρτε αποκάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "π..νας γιο" πριν από μια συνάντησή τους, διότι πίστευε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες. Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα