ΕΣΡ: Γράφει και διαγράφει λίστες ο Βούτσης, αλλά...


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε για το "καυτό" ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρθενική του ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες και να που οι εξελίξεις τον επιβεβαιώνουν. Η έκτη κατά σειρά Διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ φαίνεται να διολισθαίνει

καταρχήν στη μετωπική της κυβέρνησης με τη ΝΔ και δευτερευόντως στις ενστάσεις και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ποιές είναι αυτές; Ότι ακόμα και με εισήγηση για τοποθέτηση του Αθανάσιου Κουτρουμάνου

στο τιμόνι του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η "κυβερνητική πλειοψηφία" παραμένει συγκεντρωμένη στα πρόσωπα των υπόλοιπων μελών.

Ναι, ο πρόεδρος της Βουλής γράφει και διαγράφει λίστες τις τελευταίες ώρες, καθώς παρά την πρότασή του για ανάληψη της προεδρίας της ανεξάρτητης αρχής από τον τέως επικεφαλής του Αρείου Πάγου, γαλάζια στελέχη δηλώνουν μεν ότι το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται δεκτό αλλά ότι δεν αρκούν δε απλά και μόνο οι αλλαγές στη σύνθεση του Συμβουλίου, έτσι ώστε η ΝΔ να δώσει τη συναίνεσή της για τη συγκρότηση του ΕΡΣ. Πρέπει, σύμφωνα με την Πειραιώς, να ικανοποιηθούν και οι άλλοι τρεις όροι, όπως γνωστοποιήθηκαν από τους κκ. Δένδια και Τσιάρα.

-Να καταργηθεί η πρόβλεψη για μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

-Να υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι μετά τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., θα καταργήσει το άρθρο 2Α του νόμου 4339, (με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, απλώς ανεστάλη η ισχύς του).

-Το Ε.Σ.Ρ. να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας.

Στο ίδιο μοτίβο-ως προς τη στελέχωση του Συμβουλίου-κινούνται και ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ζητώντας πρόσωπα ευρύτερου αναγνωρισμένου κύρους στη σύνθεση του ΕΣΡ. Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και επιμένει στα άτομα εκείνα, τα οποία είχαν προταθεί το περασμένο δεκαήμερο, αλλά απορρίφθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συνεπώς, τα δεδομένα σχεδόν δύο μόλις ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης-στις 3 το μεσημέρι η Διάσκεψη-συγκλίνουν προς το... φιάσκο, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν υποχωρούν.

Πάντως, η κυβέρνηση "απειλεί" πως αν και σήμερα υπάρξει "ναυάγιο", τότε θα φέρει στη Βουλή νόμο για την κατάρτιση προσωρινού συμβουλίου, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από τη ΝΔ, η οποία επιμένει κατηγορηματικά στην απόλυτη κατάργηση του νόμου Παππά, ώστε να συμμετάσχει σε διάλογο από μηδενική βάση για το ΕΣΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα