Έργο του Robert Wilson στο Μουσείο Ακρόπολης


Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της documenta 14 στην Αθήνα παρουσιάζοντας στο αίθριο του ισογείου το φωτεινό γλυπτό του σύγχρονου σπουδαίου καλλιτέχνης Robert Wilson, «La Traviata».

To έργο αυτό του μεγάλου μάγου του φωτός είναι μια ήρεμη σύνθεση, με ήπιες χρωματικές εναλλαγές και απλές φωτεινές ράβδους γύρω

από τρεις άξονες, που γοητεύει τον θεατή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το έκθεμα θα παραμείνει στο Μουσείο έως τον Οκτώβριο 2017.

H La Traviata είναι ένα πλήρες έργο τέχνης: αρχιτεκτονική, φως, ποίηση, χορός και κίνηση. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, «είναι ένα φανταστικό σκηνικό που επιτρέπει στον παρατηρητή να συλλογιστεί. Το φως, προκαλεί ηρεμία που ενισχύει τις αισθήσεις, κάτι που τον βοηθά να ακούσει και να αντιληφθεί το περιβάλλον».

Ο Robert Wilson σημειώνει πως το έργο είναι καρπός της«μείωσης γλωσσών των λέξεων, χειρονομιών και συμπεριφορών στις βασικές γραμματικές τους, με την ελάχιστη δομή της πολυπλοκότητάς τους». Το αποτέλεσμα είναι απολύτως αφηρημένο και μη ερμηνευτικό, , αφήνοντας στον θεατή την ευκαιρία να κατασκευάσει ελεύθερα το δικό του, ευφάνταστο σύμπαν. Το φως είναι ο χώρος, και χωρίς αυτό, τίποτα δεν θα έχει την ίδια διάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα