Εργαζόμενοι στην καθαριότητα έκαναν κατάληψη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (vids)


Κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι για την καθαριότητα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή συγκλίθηκε για να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση ανάθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμάτων.

Οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν στα μέλη της Επιτροπής να πάρουν απόφαση, τονίζοντας δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν ιδιώτη να καθαρίσει την πόλη.

Οι

συγκεντρωθέντες έκαναν κατάληψη, φωνάζοντας συνθήματα.

Αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης να διακόψει τη συνεδρίαση, λέγοντας πως τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερωθούν για τη νέα ώρα και τον χώρο συνάντησης.

Η πρόεδρος των εργαζομένων Ν. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδη, ανέφερε "όπου και να πάτε δεν θα γίνει συνεδρίαση. Δεν πρέπει να έρθει ιδιώτης. Ανοίγει μια κερκόπορτα με μεγάλο κόστος για τους δημότες".

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Ξανθόπουλο, ο οποίος είπε πως ο "δήμαρχος βιάζεται. Ξέρουμε καλά τη δουλειά. Διαβεβαιώνουμε ότι θα καθαρίσουμε την πόλη σε 2,5-3 ημέρες".

Από την πλευρά του, ο κ. Λεκάκης ανάγνωσε έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας μετά από αυτοψία που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με αυτό, οι κάδοι αποτελούν ανθυγιεινές εστίες μόλυνσης με κίνδυνο και σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα