Εργασιακά: Και νέα "αγκάθια" έβγαλαν τα Hilton Groups


Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Αθήνα και δανειστές στα σημερινά Hilton Groups, όπου τα εργασιακά βρέθηκαν στο επίκεντρο, με «μπούσουλα» το κείμενο με τις προτάσεις των θεσμών.

Στο ραντεβού της 31χρονης Έφης Ατχσιόγλου με το κουαρτέτο των δανειστών ακόμα και ο συνδικαλιστικός νόμος αναδείχθηκε σε μεγάλο «αγκάθι» των διαβουλεύσεων.Η νεαρή υπουργός Εργασίας αποχώρησε από το Χίλτον, χωρίς καν να κάνει δηλώσεις, ύστερα από συζητήσεις τεσσάρων ωρών με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πληροφορίες

αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν ουσιαστικά πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αφού στο κείμενο, το οποίο συνέταξαν, επιμένουν για την αύξηση του ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, καθώς και για την κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων.

Ως προς το «καυτό» ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, οι ίδιες οι πληροφορίες λένε πως δεν υπήρξε καμία αναφορά, ενώ σχετικά με το συνδικαλιστικό νόμο, οι θεσμοί ζητούν αλλαγές τόσο στο θέμα των απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών όσο και σε αυτό της προκήρυξης εταιρειών.

Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές ανανεώνουν για αύριο, Δευτέρα το ραντεβού τους, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη προσδιοριστεί συγκεκριμένη ώρα.

Στα επόμενα ραντεβού θα εξεταστούν η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, τα δημοσιονομικά, η Παιδεία, το άνοιγμα των αγορών και τέλος, περίπου στις 10:00 η Υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα