Εφιαλτικές ώρες για την Ιταλία: "Πολλοί" οι νεκροί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου


Έναν πραγματικό εφιάλτη ζουν οι Ιταλοί. Πέρα από τη φονική κακοκαιρία, που "σαρώνει" μέρες τώρα τη χώρα, ο εγκέλαδος ξαναχτύπησε-μετά την ισχυρή δόνηση του περασμένου Οκτωβρίου-και μάλιστα όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις φορές. Οι ζημιές από τους σεισμούς είναι τεράστιες και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νεκροί ανασύρονται από τα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου, το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα χθες το βράδυ.

Το ξενοδοχείο Ριποτζιάνο, το οποίο βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού Γραν Σάσσο στην

περιοχή της Πεσκάρα, υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν «θάφτηκε» κάτω από το χιόνι.

Οι τελευταίες πληροφορίες έρχονται από τον επικεφαλής της ομάδας συντονισμού, που επιχειρεί στο ξενοδοχείο Ριποτζιάνο, Αντόνιο Κροκέτα και λένε ότι οι νεκροί είναι πολλοί.

Ο Κροκέτα δεν ανακοίνωσε ακριβή αριθμό θυμάτων, αλλά όπως είπε «έχουμε επιβεβαιώσει πως υπάρχουν πολλά θύματα. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Αντόνιο Ντι Μάρκο, πρόεδρος της περιφέρειας της Πεσκάρα, ανέφερε πως δύο άτομα έχουν ανασυρθεί από΄το ξενοδοχείο, ενώ έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Facebook ότι δεν μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Ακόμα, ο Ντι Μάρκο σημείωσε πως ήταν τέτοια η σφοδρότητα, με την οποία χτύπησε η χιονοστιβάδα το ξενοδοχείο, που το κτήριο μετακινήθηκε κατά 10 μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τα διεθνή media έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Σημειώνεται πως μετά το το τραγικό περιστατικό, τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο σημείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονοθύελλας που επικρατούσε στην περιοχή.

Οι πελάτες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν χθες το βράδυ με τις τοπικές αρχές, ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι τρεις, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai. Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 20 άτομα.

Όταν έφτασαν τελικά εκεί οι διασώστες, λίγο μετά τις 4 το πρωί (τοπική ώρα), ανακοίνωσαν πως δεν ακούγονταν φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαινόταν κάποιο φως.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο δεν διατρέχουν κίνδυνο ζωής, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο, αν και ο ένας υποφέρει από υποθερμία και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τους πελάτες του ξενοδοχείου που κατόρθωσαν να ειδοποιήσουν τις αρχές στέλνοντας μηνύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα