Φόβοι για 30 νεκρούς από χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο στην κεντρική Ιταλία


Χιονοστιβάδα, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που ταρακούνησαν την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη, καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα.

Σύμφωνα με αναφορά του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, υπάρχουν νεκροί από το συμβάν, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τις τοπικές αρχές.

Δημοσίευμα του Reuters που επικαλείτο τοπικά

media ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάνει τους 30.



Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο ξενοδοχείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην περιοχή. Οι πελάτες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές, ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι τρεις, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai.

Oι ομάδες διάσωσης κατόρθωσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, χωρίς όμως να μπορούν ακόμα να μπουν μέσα. Όπως αναφέρεται, δεν ακούγονται φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαίνεται φως.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως οι διασώστες εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εργάζονται εντατικά ώστε να κατορθώσουν να φτάσουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα