Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε έναν 29χρονο για το τρομοδέμα


Ο 29χρονος συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου, τόσο για εμπλοκή στην επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, όσο και για την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, σχετικά με

την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων τον Μάρτιο του 2017, με διάφορους αποδέκτες στην ΕΕ, αλλά και στις 25 Μαΐου με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε τρία ακόμη σπίτια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να έχει ταυτοποιηθεί DNA από το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στον τρομοφάκελο που βρήκαν οι γερμανικές αρχές, με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν λίγο πριν τις 19.00 όταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Παπαδήμο μαζί με δύο υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε σταματήσει στο φανάρι της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην διασταύρωσή της με την οδό Μάρνη. Ακριβώς από πίσω βρισκόταν ένα συνοδευτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαδήμος λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραλάβει από την Ακαδημία Αθηνών την αλληλογραφία του. Καθόταν στην θέση του συνοδηγού και άνοιγε τους φακέλους, όταν έγινε η έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το πίσω τζάμι της Μερσεντές και να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Από την έκρηξη ο Παπαδήμος τραυματίστηκε στα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ οι συνεπιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεπιβάτες στον “Ευαγγελισμό”, όπως επίσης άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα