Επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν: Έφτασαν Τούρκοι κομάντος - Ελέγχουν τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος


Ήδη για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει φτάσει στην Αθήνας ένας μικρός στρατός ο οποίος συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ.

Σήμερα, έφτασε μια μικρή ομάδα κομάντος, ενώ μια δεύτερη αναμένεται αύριο, Τρίτη.

Οι τουρκικές ομάδες ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια γύρω από τον Τούρκο

πρόεδρο. Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Αθήνα θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας αυτοψία στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν, ενώ θα «τσεκάρουν» και την περιοχή στην οποία θα διαμείνει.

Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις... επάλξεις. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Το πρόγραμμα Ερντογάν

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την χώρα μας αποδεχόμενος πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως ελπίζει αυτή η επίσκεψη να αποτελέσει την αφορμή για βελτίωση των διμερών σχέσεων. Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα θα βοηθήσει όσο μπορεό την Τουρκία να επανέλθει στην Ευρωπαϊκή ενταξιακή της πορεία.

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

-Στις 11:00 άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος. Θα τον υποδεχτεί μάλλον ο Νίκος Κοτζιάς.

-Στις 11:30 συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο

-Στις 12:30 συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Υπολογίζεται ότι για την φύλαξή του θα απασχοληθούν περίπου 2.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυρίως «μενού» των συζητήσεων θα περιλαμβάνει την βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας των χωρώ, το μεταναστευτικό, το Αιγαίο και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Keywords