Facebook: Πάνω από 800 νέες προσλήψεις στη Βρετανία


Το προσωπικό της ετοιμάζεται να διευρύνει η Facebook στη Βρετανία, με τις προσλήψεις 800 νέων ατόμων, παρά τις ανησυχίες για το Brexit και καθώς ο "γίγαντας" της κοινωνικής δικτύωσης έχει τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο από τις αρχές της χώρας.

Οι προσλήψεις που θα αφορούν κυρίως σε θέσεις engineering, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος και θα διαμορφώσουν τον αριθμό των εργαζομένων στη Βρετανία στους 2.300.

Αυτά τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας

έρχονται σε μια εποχή που η Βρετανία είναι ιδιαιτέρως θορυβημένη από τα σενάρια περί ρωσικής εμπλοκής στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μέσω των κοινωνικών δικτύων, και ενώ οι βουλευτές ετοιμάζονται να θέσουν σχετικό ερώτημα προς τους "κολοσσούς" της Σίλικον Βάλεϊ - συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter.

Η Facebook προστίθεται στη λίστα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που αυξάνουν την παρουσία τους στο Λονδίνο, παρά την αβεβαιότητα που καλλιεργεί η επικείμενη έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κόντρα στο "κύμα" φυγής των τραπεζικών ιδρυμάτων από τη χώρα.

"Αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης στη χώρας μας ότι καινοτόμες επιχειρήσεις όπως η Facebook, επενδύουν εδώ", σημείωσε ο Philip Hammond.

Η Βρετανία φαίνεται να "κυνηγάει" τα τεχνολογικά ταλέντα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Facebook, Snap και Google να έχουν ανακοινώσει σχέδια αύξησης των προσλήψεών τους στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα