(upd) Τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη - Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς, νεκροί και τραυματίες (pics &vids)


Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της της Βαρκελώνης, με τουλάχιστον 13 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 50 ανθρώπους να τραυματίζονται.

Το περιστατικό συνέβη στη διάσημη La Rambla, έναν δρόμο δημοφιλής για τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Όπως

ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πριν από λίγο πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Λίγο μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, εισέβαλαν σε εστιατόριο, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πυροβολισμούς. Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν το συμβάν συνδέεται με την επίθεση με το φορτηγό.

#BREAKING: Massive van crash in #Barcelona city centre #LasRamblas, several casualties being reported. Yet another terror attack? Scary. pic.twitter.com/hoA3EpEbgT

— Aditya Raj Kaul (@AdityaRajKaul) 17 Αυγούστου 2017

La policía está desalojando la Rambla en Plaza Catalunya pic.twitter.com/IJEWZbDce1

— Jordi Perez Colome (@jordipc) 17 Αυγούστου 2017

Estampida ahora mismo en El Corte Inglés de Plaza Catalunya en Barcelona pic.twitter.com/72LLRmJjRk

— Jordi Perez Colome (@jordipc) 17 Αυγούστου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα