Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ακόμα και χαλάζι τις επόμενες ώρες


Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αλλά και δυνατοί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου φέρνοντας ένα φθινοπωρινό διάλειμμα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού, από σήμερα το βράδυ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα φτάσει τους 22-23 ως μέγιστη τιμή παραμένοντας σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την Παρασκευή ενώ σε ολόκληρη τη χώρα θα υπάρχουν ισχυρες βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους

θα συνοδεύονται από βλαβερές για την εποχή χαλαζόπτωσεις κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Οι ισχυροί βοριάδες, που θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, θα αναγκάσουν τον υδράργυρο να υποχωρήσει 10-15 βαθμούς σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Από την Παρασκευή η κακοκαιρία θα μεταφερθεί στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τον καιρό να βελτιώνεται από το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα ανέβει και η άνοιξη θα επανέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την θερμοκρασία να επανέρχεται στους 27 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να εξασθενούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα