ΑΠΕΡΓΙΑ – συλλαλητήρια και στη Μυτιλήνη κατά των νέων μέτρων

09:47 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων που φέρνει το πολυνομοσχέδιο που έρχεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. Χθες ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης στις αρμόδιες επιτροπές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε αντίμετρα. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί

αύριο όπου το απόγευμα διοργανώνονται νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στη Μυτιλήνη απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει στις 11:00 σήμερα το πρωί στην πλατεία Σαπφούς το εργατικό κέντρο στην οποία συμμετέχουν και οι αγρότες και την ίδια ώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία διοργανώνουν συγκέντρωση στα κεντρικά Λύκεια. Το παλλεσβιακό εργατικό κέντρο διοργανώνει και αύριο στις 7:00 το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς.

Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε για την Πέμπτη και την Παρασκευή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στα νέα μέτρα. Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ζητάει την κατανόηση και τη συμπαράσταση του επιβατικού κοινού και τονίζει ότι «ο αγώνας, αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, αφού με τα νέα μέτρα κατεδαφίζεται η κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας, και εξαφανίζονται τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα των ναυτεργατών».

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία . Για τα νησιά μας δε θα ματαιωθούν πτήσεις θα τροποποιηθούν ωστόσο οι ώρες όσων πτήσεων είχαν δρομολογηθεί την ώρα της στάσης εργασίας.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σήμερα στις δομές υγείας από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, μόνο τα έκτακτα χειρουργεία στο Βοστάνειο μετά από απόφαση της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών που διαμαρτύρεται για την αποψίλωση του αναισθησιολογικού τμήματος καθώς από πέντε αναισθησιολόγοι έμειναν τρεις ως απόρροια της μνημονιακής πολιτικής.

Μπαίνοντας σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και χάνοντας για αρχή τουλάχιστον 2,5 μισθούς ετησίως δε γίνεται να μένουμε πια αδρανείς τονίζουν τα συνδικαλιστικά σωματεία πυροσβεστών , λιμενικών και αστυνομικών και καλούν σε ένστολη διαμαρτυρία τους συναδέλφους τους στις 11:00 το πρωί στα κεντρικά λύκεια στη Μυτιλήνη.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα