Εφικτή η μετοίκηση στον Άρη τα επόμενα 15 χρόνια...

17:27 7/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεργάζεται η ΝΑΣΑ, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μαγνηγικός μανδύας προστασίας, που θα λειτουργήσει ως μια μαγνητική σφαίρα, με αποτέλεσμα να μπορεί να εισρεύσει νερό στην επιφάνεια του πλανήτη. Η μεγάλη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προέβη μάλιστα και σε ανανκοίνωση, σχετικά.

Με αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπιστεί η ξηρότητα και η ψυχρότητα του γειτονικού πλανήτη, οι οποίες εμποδίζουν κάθε προοπτική ζωής. Η ΝΑΣΑ,

όπως ανακοίνωσε, πιστεύει πως μπορεί μέχρι το 2030 να κατοικηθεί ο Άρης, ωστόσο, θα πρέπει εκτός των παραπάνω, να εξουδετερωθεί και ο κίνδυνος της ισχυρής ακτινοβολίας και ασφυξίας ο οποίος απειλεί κάθε ίχνος ζωής, εκεί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επιστήμονες, αυτό το πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί σε μία, τροποντινά, πιλοτική μορφή γύρω από τη Γη για την προστασία των επανδρωμένων αποστολών, από τον ήλιο και την ακτινοβολία του.

Τέλος, ο Jim Green, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πλανητικής Επιστήμης της NASA τόνισε ότι αν και εφόσον τεθεί σε λειτουργία το μαγνητικό πεδίο, που θα προστατεύει τον Άρη, από τις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και των διαφόρων μετεωριτών, τότε θα μπορούσε να αναπτυχθεί βαρύτητα, στο 50% της γήινης, μέσα σε διάστημα λίγων ετών!

Keywords
Τυχαία Θέματα