Δολοφονία Μαλτέζας δημοσιογράφου: Δεν επέτρεψαν να παραστούν πολιτικοί στην κηδεία (pics)


Η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία η οποία, στις 16 Οκτωβρίου, δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, καθώς είχε αποκαλύψεις για α panama papers κηδεύτηκε σήμερα χωρίς την παρουσία πολιτικών. Η οικογένια δέχτηκε να παραστεί μόνο ο μόνο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Η δημοσιογράφος η οποία είχε χαρακτηρισθεί ως μια «σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα», είχε δουλέψει πάνω στα «Panama Papers, μέσα από τα οποία αποκάλυψε ύποπτες δοσοληψίες μαλτέζων πολιτικών, ενώ μετά την εκλογή του Τζόζεφ Μουσκάτ

στην πρωθυπουργία της νησιωτικής χώρας, η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία είχε αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν στενοί συνεργάτες και μέλη της οικογενείας του.

Ο σύζυγος και τα τρία της παιδιά δεν επέτρεψαν την παρουσία πολιτικών από κανένα κόμμα της Μάλτας, αποδεχόμενοι μόνο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Η δολοφονία της δημοσιογράφου έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την Ε.Ε. και οι σημαίες στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η αίθουσα τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάβει το όνομα της αδικοχαμένης Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.



Keywords
Τυχαία Θέματα