Δολοφονία Δώρας: Νέα στοιχεία και μαρτυρίες έρχονται στο "φώς" - Tηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό


Νέες μαρτυρίες για το φόνο της νεαρής Δώρας Ζέμπερη, έφερε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, "Φως στο Τούνελ" και φέρεται να έδωσε μια πληροφορία για το δράστη υποστηρίζοντας ότι τον γνώριζε, ενώ για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε και η Αστυνομία καθώς το μυστηριώδες άτομο φέρεται να χρησιμοποίησε κλεμμένο κινητό.

Οι λεπτομέρειες που προέκυψαν από το ρεπορτάζ, προκαλούν ανησυχία για τον τρόπο δράσης των κακοποιών αλλά και για τους χώρους που επιλέγουν.

Η άτυχη εφοριακός δέχτηκε πισώπλατα την επίθεση του δράστη ενώ καθόταν στο πεζούλι δίπλα στον τάφο του παιδικού της φίλου που επισκεπτόταν

συχνά.

Με έναν σουγιά κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές στην αδύναμη γυναίκα που δεν κάλεσε αμέσως σε βοήθεια. Οι ειδικοί – καλεσμένοι στην εκπομπή της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου ανέλυσαν τα στοιχεία του φρικτού εγκλήματος, όπως φάνηκαν από την έρευνα. Απομακρύνθηκαν από την εκδοχή της ληστείας και εστίασαν σε αυτή του οργανωμένου εγκλήματος.

Το τηλεφώνημα από το κλεμμένο κινητό

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε και φέρεται να έδωσε μια πληροφορία για το δράστη υποστηρίζοντας ότι τον γνώριζε, ενώ για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε και η Αστυνομία καθώς το μυστηριώδες άτομο που κάλεσε στο Φως στο Τούνελ, φέρεται να χρησιμοποίησε κλεμμένο κινητό.

Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει και τις έρευνες των αρχών είναι ότι το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Δώρας Ζέμπερη, εξέπεμψε τελευταία φορά από την περιοχή της Ομόνοιας. Μάλιστα, ο άγνωστος φέρεται να το απενεργοποίησε δέκα λεπτά μετά την δολοφονία της εφοριακού και στη συνέχεια να το ξανάνοιξε για λίγο φθάνοντας στο κέντρο της Αθήνας. Μια κίνηση την οποία πιθανολογούν οι αρχές ότι έκανε προκειμένου να δείξει ότι λειτουργεί λίγο πριν το ξεφορτωθεί στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας.

Σε ότι έχει να κάνει με το κινητό υπάρχει μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία σύμφωνα με την οποία, το απόγευμα της δολοφονίας στο νεκροταφείο της Ριζούπολης και πριν γίνει γνωστό το συμβάν, άγνωστος επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ζητούσε λεπτομέρειες που αφορούν στον εντοπισμό του στίγματος του κινητού τηλεφώνου.

Η εικόνα του δράστη από την έρευνα του ιατροδικαστή

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που διενήργησε την νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, ξεκαθαρίζουν το τοπίο.
Οι μαχαιριές από σουγιά που δέχτηκε η Δώρα Ζέμπερη τόσο πισώπλατα, όσο και στο θώρακα, δεν ήταν όλες βαθιές. Οκτώ με δέκα από τις δεκατέσσερις , είχαν τρυπήσει τον πνεύμονα και την καρδιά.

Το ακανόνιστο «Γ» που είχε στο δεξί της μάγουλο ήταν τυχαίο και δεν ερμηνεύεται σαν κάποιου είδους «υπογραφή» του δράστη.

Δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα ίχνη πάλης, μόνο στο κάτω βλέφαρο του θύματος χτύπημα από γροθιά.

Απόπειρα βιασμού δεν υπήρξε αφού το τζιν παντελόνι της κοπέλας ήταν κουμπωμένο και φορούσε την μπλούζα της.

Ίχνος του δράστη ή τρίχα του δεν βρέθηκε πάνω στη σορό. Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια του θύματος, εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φαίνεται ότι η κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει ενώ δεχόταν τις μοιραίες μαχαιριές και πισώπλατα. Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματα. Το ύψος του υπολογίζεται γύρω στο 1.75.

Οι είσοδοι του νεκροταφείου

Οπως αποκάλυψε η έρευνα της εκπομπής, την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις δύο το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε. Είχε προηγηθεί γύρω στις τρεις μια κηδεία και μέσα σε μισή ώρα ο χώρος του κοιμητηρίου είχε σχεδόν αδειάσει. Η πίσω πόρτα είχε παραμείνει από πριν ανοιχτή και ίσως ο δράστης να είχε εισέλθει στο νεκροταφείο από εκεί. Όπως φάνηκε από την έρευνα της δημοσιογράφου ο δράστης πρέπει να βρισκόταν πίσω από το θύμα. Αυτός ο χώρος του κοιμητηρίου δεν έχει συνήθως κόσμο. Ενδεχομένως να τον επέλεξε για να κρυφτεί και να αιφνιδιάσει την άτυχη Δώρα με σκοπό να διαφύγει πάλι από εκεί χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα