ΔΝΤ: Βλέπει ανάπτυξη 1,8% για το 2017


Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με τον ρυθμό μεγέθυνσης να επιταχύνεται το 2018 και το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεση World Economic Outlook.

Η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8% φέτος και κατά 2,6% το επόμενο έτος, υπερβαίνοντας το 2,4% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ωστόσο, το 2022 η ανάπτυξη θα έχει πέσει

μόλις στο 1%.

Η σταδιακή κάμψη του αναπτυξιακού momentum οφείλεται στην σταθερά υψηλή ανεργία, στο υψηλό δημόσιο χρέος και στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα, όπως εξήγησε ο υποδιευθυντής του τμήματος ερευνών του Ταμείου, Τζιάν Μαρία Μιλέσι-Φερέτι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εξαμηνιαίας έκθεσης του οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία στην Ουάσιγκτον.

Σημείωσε ότι τυχόν ελάφρυνση του χρέους, την οποία το ΔΝΤ ζητά επισταμένα από τους ευρωπαίους εταίρους, θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μιλέσι-Φερέτι εξήγησε ότι παραδοσιακά τα πρώτα χρόνια μίας οικονομικής ανάκαμψης οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται με ταχύτερους ρυθμούς, όμως με την πάροδο του χρόνου τα προβλήματα περιορίζουν τις δυνατότητες μίας χώρας.

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχουν το Σάββατο (14 Οκτωβρίου) στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο της εξαμηνιαίας συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξη στην Αθήνα των κλιμακίων των θεσμών στις 23 Οκτωβρίου για την τρίτη αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα