ΔΝΤ: Δεν είναι άνευ όρων η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα

17:52 9/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Την απάντηση του στις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ έδωσε το ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, ο οποίος υπεραμύνθηκε των θέσεων του Ταμείου για τη χώρα μας.

Συμφωνούμε ότι η Ευρώπη προσέφερε πρωτοφανή στήριξη στην Ελλάδα και ότι επαναβεβαιώθηκε η διάθεση να υπάρξει στήριξη. Αυτή η στήριξη, όμως δεν είναι χωρίς όρους, τόνισε ο Ράις και προσέθεσε:

"Εξαρτάται

από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη στόχων.

Είδαμε δυο φορές τα τελευταία χρόνια (2012, 2015) που η χώρα αντιμετώπισε κρίση γιατί δεν πιάστηκαν οι στόχοι ότι η Ευρώπη διακράτησε την βοήθεια. Αυτό πυροδότησε την συζήτηση για Grexit. Γι’ αυτό το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό οι στόχοι να είναι ρεαλιστικοί", συμπλήρωσε.

Ο Ράις επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο όπου είχε συναντήσεις με τις γερμανικές αρχές, χωρίς υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το αν είχε τετ α τετ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η "ισχυρή προτίμηση” του ΔΝΤ είναι ένα πρόγραμμα που να στηρίζεται στους εξής δύο πυλώνες: πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και μία ουσιαστική ελάφρυνση χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα