Κομοτηνή: Ένας αλληλέγγυος παππούς

17:52 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι η «ψυχή» του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης. Ο παππούς Δημήτρης Δημητρακόπουλος, με εγγόνια και δισέγγονα, εξακολουθεί να είναι ενεργός εθελοντής αιμοδότης μισό αιώνα τώρα. Στο αγαπημένο του στέκι, στο χώρο του Συλλόγου, στην οδό Βασιλέως Παύλου στην Κομοτηνή, περνά καθημερινά αρκετές ώρες κάθε μέρα με το ίδιο κέφι.

«Μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον άνθρωπο είναι όταν προσφέρει στο συνάνθρωπό του. Μεγαλύτερη απογοήτευση είναι να δεις κάποιον που έχει ανάγκη και να γυρίσεις το κεφάλι

από την άλλη αφήνοντάς τον αβοήθητο» δηλώνει σπεύδοντας να προσθέσει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε αβοήθητο έναν άνθρωπο που δοκιμάζεται.

«Έχουμε τη χαρά να είμαστε σε πανελλήνια προσφορά αίματος πρώτοι» δηλώνει με καμάρι για τους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής σημειώνοντας ότι είναι σημαντική η προσφορά του δήμου Κομοτηνής στην εξασφάλιση της στέγης, αλλά και όλων των πολιτών που ανταποκρίνονται. «Εμείς δεν ξεχωρίζουμε ποιος είναι τί; Για εμάς Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι το ίδιο. Εμάς μας ενδιαφέρει ο συνάνθρωπος. Μόνο στην ελληνική υπάρχει η λέξη συνάνθρωπος. Συνάνθρωπος λοιπόν είναι ο κάθε άνθρωπος που βλέπουμε δίπλα μας.»

Εκείνοι που έχουν την τάση να δίνουν, να προσφέρουν, προσφέρουν ανεξάρτητα από την εποχή υποστηρίζει ο κος Δημητρακόπουλος και θυμάται τον καθηγητή Αθανάσιο Βίστα, μετέπειτα Μοναχό Αρσένιο, που έλεγε ότι τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, σημασία έχει τι κάνουν οι άνθρωποι. «Η αγάπη είναι το παν. Αγάπη δε μη έχω ουδέ ωφελούμαι έλεγε ο Χριστός. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα πρέπει να δείχνουμε αγάπη στον συνάνθρωπο».
Φώτο: Δημήτρης Δημητρακόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα