Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Ρέντη: Δωρεάν κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα


Παιχνίδια γνώσης και ζωγραφικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι, στα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα, που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» στις 4 & 18 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 4 &5 Ιανουαρίου.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η κράτηση καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά τα προγράμματα:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

«Σχεδιάζοντας με τη γραφή: οι εικόνες

του Γιώργου Λαζόγκα»

Το έργο του Γιώργου Λαζόγκα δείχνει ότι γραφή σημαίνει ζωγραφική. Αφήνοντας να φανεί η κίνηση του χεριού πάνω στις λέξεις, γράφοντάς τες με πολλούς τρόπους, ο ζωγράφος σχεδιάζει γράφοντας και προσφέρει μια διαφορετική εικαστική εμπειρία στο νου και το συναίσθημά.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήριο, στο οποίο με μέσο τη γραφή τα παιδιά θα δώσουν μορφή σε συναισθήματα.

Για παιδιά 8-14 ετών

Διάρκεια: 11.00-12.30

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

«Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών»

Η μαγευτική χριστουγεννιάτικη ιστορία στη χώρα του φανταστικού της παιδικής ηλικίας. Η ξεχωριστή μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και οι χορογραφίες του Μαριούς Πετιπά παρακινούν τους μικρούς φίλους να επιλέξουν το θέμα που θα ζωγραφίσουν.

Για παιδιά 6-12 ετών

Διάρκεια: 11.00-12.30

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Ένα ρόδι γεμάτο λαμπερές ευχές»

Παραδόσεις, μύθοι και αναφορές συνοδεύουν τις υπέροχες εικόνες και εμπνέουν να ευχηθούν όλοι για τον καινούριο χρόνο φτιάχνοντας το δικό τους ρόδι με πολύ κόκκινο, αγάπη και φαντασία.

Για παιδιά 6-12 ετών

Διάρκεια: 17.00-18.30

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

«Χρώμα και ρυθμός στο έργο του Θανάση Τότσικα»

Χρώμα λαμπερό, γεμάτο ενέργεια, και σχήμα στέρεο και ρυθμικό. Καμπύλες που προκαλούν ορθογώνια και φαντασία που πάει χέρι-χέρι με τη λογική. Είναι το έργο του Θανάση Τότσικα, με βιομηχανικά υλικά και σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και με προσήλωση στη γλώσσα της ζωγραφικής, συνδυάζει με το δικό του, μοναδικό τρόπο στοιχεία της ποπ αρτ και της πιο έντονης γεωμετρικής αφαίρεσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο.

Για παιδιά 8-14 ετών

Διάρκεια: 11.00-12.30

Το κοινό για δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά στο 210 4913588 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] και στην ηλεκτρονική φόρμα http://nikaiarentislib.blogspot.gr/.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» (Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη).

Keywords
Τυχαία Θέματα