Τράπεζες: Έχουν κολλήσει σε "νάρκες" οι αλλαγές στις διοικήσεις


Β.Μ.

Φύλλο δεν κουνιέται στην εγχώρια τραπεζική αγορά όσον αφορά στις αλλαγές στις διοικήσεις των κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, της Εθνικής και της Πειραιώς, σχεδόν τρεις εβδομάδες μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

Η δεύτερη αξιολόγηση κινδυνεύει να "τραβήξει" πέρα του Νοεμβρίου, καθώς οι εκκρεμότητες ως προς τα προαπαιτούμενα σχηματίζουν "βουνό". Μία από αυτές παραμένει σαφώς η ανάδειξη νέων ηγεσιών στις συστημικές, με την κρίση κορυφής που έχει ξεσπάσει στην

ΕΤΕ, να μην έχει ακόμη εκτονωθεί μέσω μίας συμβιβαστικής λύσης.

Οι εμπλοκές συνεχίζοντι από την πλευρά του ΤΧΣ, του βασικού μετόχου της Τράπεζας, που ζητούσε εξαρχής την παραίτηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έτσι ώστε να συναινέσει στην εκλογή Θωμόπουλου για την προεδρία. Από την πλευρά του ο CEO της Τράπεζας δεν έχει παραδώσει τα ηνία, παρά την κυβερνητική "γραμμή" για άμεση παραίτησή του, ενώ ο ίδιος έχει προαναγγείλει κινήσεις εκτόνωσης, κάνοντας λόγο για αναζήτηση συνεργατικής λύσης.

Προς το παρόν στασιμότητα επικρατεί στο ΤΧΣ... όσον αφορά το ζήτημα της Εθνικής. Πληροφορίες λένε ότι η Τράπεζα θα λάβει σχετικές αποφάσεις εντός των ημερών, αναμένοντας τις πρωτοβουλίες Φραγκιαδάκη είτε άλλων μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΤΕ.

Σε χθεσινή του συνεδρίαση, άλλωστε, το Ταμείο δεν "σήκωσε" ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ΕΤΕ, απλώς έγινε ενημέρωση σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν, μεταξύ άλλων και η σύγκληση έκτακτης ΓΣ, ενδεχόμενο, το οποίο δυστυχώς δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου το Ταμείο έχει αναθέσει σε στελέχη του να "εργαστούν" πάνω σε λύσεις για το ζήτημα της Εθνικής.

Στο μεταξύ, μία από τα ίδια και για την Πειραιώς, όπου έχει επανακινηθεί η διαδικασία ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου. Πρόσφατα συνεδρίασε η Επιτροπή Ανάδειξης νέων μελών του Δ.Σ. της τράπεζας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν εκ νέου επαφές και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα