"Χτύπημα" στις ασιατικές αγορές από την απόφαση της Fed


Με απώλειες υποδέχθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, που αύξησε χθες το βασικό επιτόκιο της, ενώ άφησε σημάδια και για νέα αύξηση μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές περίμεναν αναφορά για μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων μέσα στο επόμενο έτος, εξού και η πτώση που σημειώνουν οι ασιατικοί δείκτες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί

το χρηματιστηρίο της Ιαπωνίας, καθώς οι αναφορές της Fed ενίσχυσαν το αμερικανικό δολάριο έναντι του γιεν, οθώντας σε σημαντικά κέρδη τις μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών στο Τόκιο.

Έτσι, ο Nikkei κέρδισε 0,10% ενώ στη Ν. Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,13%.

Στην Αυστραλία ο ASX χάνει 0,82% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng πέφτει 1,97%.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,91%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, η κατανάλωση ενέργειας στην Κίνα παρουσίασε ετήσια αύξηση 5% την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2016, κυρίως από την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η αντίστοιχη ετήσια αύξηση για το δεκάμηνο του έτους, είχε καταγραφεί στο 4,8%, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.

Η κατανάλωση ενέργειας από τον τομέα των υπηρεσιών της κινεζικής οικονομίας αυξήθηκε κατά 11,7% από τον Ιανουάριο μέχρι το Νοέμβριο του 2016.

Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής ήταν αντίστοιχα 5,2% και 2,6% αντίστοιχα.

Το Νοέμβριο, η κατανάλωση ενέργειας στην Κίνα, κατέγραψε ετήσια αύξηση 7%, σε σύγκριση με την κατανάλωση τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα