Χίος: Λύνεται το πρόβλημα στον καταυλισμό στης Σούδας


Βαίνει προς επίλυση το πρόβλημα στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Σε δήλωση του, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφέρει πως "κατόπιν επικοινωνίας του με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το θέμα της ηλεκτροδότησης του καταυλισμού της Σούδας, που αφορά ουσιαστικά την κάλυψη του κόστους αναβάθμισης του δικτύου, έχει βρεθεί λύση για το πρόβλημα και το υπουργείο εργάζεται για την όσο το δυνατόν

ταχύτερη υλοποίησή της".

Επίσης, όσον αφορά τη μισθοδοσία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης που εργάζονται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, ο κ. Μιχαηλίδης κάνει γνωστό "ότι έχουν ήδη σταλεί προς έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία τα εντάλματα πληρωμών οπότε αναμένεται η καταβολή των μισθών σε σύντομο χρονικό διάστημα".


Όπως μεταδίδαμε νωρίτερα, οι μετανάστες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 10 μέρες, ενώ πριν από 6 μέρες κόπηκε και η παροχή νερού στον καταυλισμό.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν κακής ποιότητας φαγητό, τονίζοντας ότι πολλοί εξ΄αυτών έχουν αρρωστήσει. Δεν είναι λίγα δε τα προσφυγόπουλα, που ασθενούν, ενώ επικρατεί παγωνιά στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα