Χάσι και Χιμένεθ, έχουν θέματα


Περίμεναν να χορτάσουν γκολ και θέαμα και να χειροκροτήσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν να χειροκροτούν περισσότερο τον Σιώπη όταν μπήκε στο γήπεδο και οι οπαδοί της ΑΕΚ τον Αλμέιδα που ψάχνει η διοίκηση τρόπο να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του. Άβυσσος η ψυχή του οπαδού που το ένστικτό

του βλέπει άλλα πράγματα από αυτά που βλέπουν οι προπονητές. Ας είναι…

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα ένα για κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ήταν παραγωγικός αλλά απελπιστικά άστοχος. Στο δεύτερο ήταν ασύνδετος και άνευρός παρά το ότι ισοφάρισε κάτι νεαρά παιδιά που είχε στο γήπεδο ο Αστέρας Τρίπολης. Και στο πρώτο ημίχρονο όμως, ενώ μπροστά έβγαζε φάσεις, πίσω είχε σοβαρότατα προβλήματα.

Οι στόπερ του δέχτηκαν ένα φτηνό γκολ στην μόνη αντεπίθεση του Αστέρα. Βούκοβιτς και Σισέ είχαν φανερή αδυναμία να προωθήσουν σωστά την μπάλα και είναι να απορεί κανείς τι θα γίνει έτσι και τους πιέζουν ψηλά. Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι θα γίνουν τα περσινά που εκνεύριζαν τον κόσμο. Ο Βούκοβιτς, «περπατημένος» προτιμούσε να την δίνει δίπλα του για να μην εκτίθεται. Ο …άγουρος Σισέ θύμιζε Ντα Κόστα που τόσο… αγαπήθηκε πέρσι από τους οπαδούς.

Ο Εμενίκε μπορεί να γίνει το βαρύ πυροβολικό της επίθεσης του Ολυμπιακού. Για την ώρα είναι απλά βαρύς. Τόσο που να δυσκολεύεται στο κοντρόλ και να χάνει την ισορροπία του. Θέλει πολύ χρόνο για να συνέλθει. Ο Οφόε ψάχνει να βρει τον ρόλο του πίσω από τον Φορτούνη αλλά η ποιότητα και οι ικανότητές του «φωνάζουν» από μακριά. Ο Καρσελά έχει την παράλληλη κίνηση προς την περιοχή μετά από προσποίηση αλλά φάνηκε να του λείπει ακόμα η εκρηκτικότητα. Ξέρει όμως να ακολουθεί την φάση και να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση. Ο Πάρντο που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πιο φρέσκος.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θα τρέχει πολύ και θα πιέζει ψηλά. Με εξαίρεση τον Αιντάρεβιτς, όλοι οι παίκτες της μπορούν να το κάνουν αυτό. Στο παιχνίδι με την Γάνδη, οι εξτρέμ της τα άφηναν όλα στην μέση και ο τραυματισμός του Κλωναρίδη άλλαξε τα σχέδια του Μανόλο Χιμένεθ. Η πίεση ψηλά έχει και τα μειονεκτήματά της. Όταν γίνει λάθος πίσω δεν βρίσκεται εύκολα άλλος παίκτης να το καλύψει. Το έκανε ο Τσινγκρίνσκι, το αξιοποίησε η Γάνδη.

Εδώ θέλει μια επιπλέον προσοχή. Πριν ισοφαρίσει η Ενωση με τον πανταχού παρόντα Μάνταλο, παραλίγο να έχει δεχτεί και το δεύτερο από τις αντεπιθέσεις των νεαρών Βέλγων που οργίαζαν από την πλευρά του Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται πως χάνει την θέση του στην εντεκάδα από τον Μπακάκη που είχε και σουτ στο δοκάρι. Σταθερός ο Τσόσιτς, μαχητικός αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο ο Λιβάγια. Πιο δυνατός στις μονομαχίες ο Γιακουμάκης.

Με ημιτελείς προσπάθειες ο Τρίαστον. Η ΑΕΚ θα ήθελε ένα καλύτερο σέντερ φορ κι έναν πιο έτοιμο χαφ για να παίζει τον ρόλο του Μάνταλου ειδικά όταν ο Χιμένεθ τον τραβάει στα άκρα. Κυρίως χρειάζεται συνοχή που ακόμα δεν έχει και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Η ΤΣΣΚΑ δεν αστειεύεται

Με δεδομένο ότι ο Χάσι κι Χιμένεθ δεν μπορούν να ζητήσουν τον Μέσι και τον Κριστιάνο για να βελτιώσουν τις ομάδες τους εκείνο που θα ήθελαν είναι περισσότερο χρόνο για να τις προετοιμάσουν. Ούτε αυτόν έχουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα