Χαμός στον ΕΦΚΑ: Ούτε το 2018 δεν θα διορθωθεί η κατάσταση, εκτιμούν οι ειδικοί

08:35 8/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Τραγελαφική είναι η κατάσταση με τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ αφού μόλις ένας στους τέσσερις έχει πληρώσει εισφορές και οι ειδικοί εκτιμούν πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ούτε το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα έσοδα του ΕΦΚΑ έχουν πέσει κατακόρυφα καθώς από τα 1.194.000 σημειώματα έχουν πληρωθεί τα 323.600.

Τον «αφανισμό» των ελεύθερων επαγγελματιών με μπλοκάκι παραδέχθηκε και

ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή λέγοντας πως τα τελευταία δύο χρόνια διέκοψαν την ασφάλισή τους περισσότεροι από 81.000 εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας χαρακτηρίζει την κατάσταση τραγελαφική τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπόχρεων δεν έχει πληρώσει.

«Η καταβολή των εισφορών είναι σε χαμηλά επίπεδα -συμπληρώνει- είτε γιατί κάποιοι αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν, είτε γιατί υπάρχει σωρεία λαθών, είτε γιατί δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πολλά, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, με αποτέλεσμα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, αλλά και οι λογιστές - φοροτεχνικοί να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Για πολλοστή φορά, καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να τροποποιήσει το νόμο και να αλλάξει τους πολύ υψηλούς συντελεστές».

Ενδεικτικό είναι πως τα λάθη στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, ενώ σε 10 ημέρες εκπνέει η προθεσμία πληρωμής τους – δεν αναμένεται να διορθωθούν πριν από το 2018 σύμφωνα με τους ειδικούς. Υπενθυμίζεται δε πωψς την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία τα έσοδα του ΕΦΚΑ έχουν πέσει κατακόρυφα καθώς από τα 1.194.000 σημειώματα έχουν πληρωθεί τα 323.600.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την οργή, την απόγνωση και τον θυμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Ενδεικτικά αναφέρουν πως σε ορισμένα υποκαταστήματα όπως σε Αλεξάνδρας, Παγκράτι, Πάτρα, Αγία Σοφία, κ.λπ. στα μητρώα εκτυλίσσονται θλιβερές σκηνές. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης υποστηρίζει πως «2,5 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ παίρνουν σάρκα και οστά με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο οι φόβοι τους οποίους εγκαίρως και επανειλημμένως έχουμε εκφράσει στην πολιτική ηγεσία και στη διοίκηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα