"Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" στο θέατρο Νέο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης


Το pagenews.gr στηρίζει τον πολιτισμό, την τέχνη και τα γράμματα και έχει ως αρχή να προτείνει στους αναγνώστες της την αφρόκρεμα των καλλιτεχνικών δρώμενων. Τέχνη, σημαίνει πολιτισμός και παίδευση της ψυχής του πνεύματος. Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξετε μια κωμωδία ή ένα δράμα. Σημασία έχει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τα χρήματά μας να πιάνουν τόπο και η ψυχή μας να ευφραίνεται. Κάτι ανάλογο ζήσαμε εχθές, στο θέατρο

Νέο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης, πηγαίνοντας στην επίσημη πρεμιέρα της χειμερινής σεζόν στην ανατρεπτική μαύρη κωμωδία «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή».

Γράφει η Έπη Τρίμη

Στην πρεμιέρα ήρθαν να στηρίξουν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές ηθοποιοί και άνθρωποι της showbiz όπως η κ. Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Νίκος Μουτσινάς, Θωμαϊς Ανδρούτσου, ο χειρουργός οδοντίατρος Δέδες Παναγιώτης, Μαριάννα Λούρμπα (Visual Designer), Μαριλένα Παναγιωτοπούλου.

Ομολογουμένως, ο τίτλος είναι... πιασάρικος και σε προδιαθέτει να πας να δεις την εν λόγω παράσταση. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πλοκή, με σύγχρονες και έξυπνες ατάκες με το γνωστό χιούμορ των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Το σενάριο είναι ανατρεπτικό αφού τα πάντα σχετίζονται γύρω από έναν κούρο, έναν νεκρό πατέρα, δύο αδελφές και την αθάνατη ελληνική επαρχία. Όλοι μαζί, μας εγγυώνται μία ευχάριστη και ανάλαφρη βραδιά με άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Συμμετέχει μια πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών που είναι γνωστοί και αγαπητοί στο φιλοθεάμων κοινό από την τηλεόραση, σε ρόλους κωμικούς και σειρές εμπορικές.

Πολύς κόσμος αγαπά το εμπορικό θέατρο και τις τηλεοπτικές σειρές που το χιούμορ είναι βατό και κατανοητό, στην ευρύτερη μάζα. Αυτός , άλλωστε, είναι και ο λόγος που η παράσταση έχει σπάσει τα ταμεία εδώ και πολλά χρόνια και έχει επιτύχει να είναι μονίμως ασφυκτικά γεμάτο.

Προσωπικά και θέλοντας να είμαι απολύτως δίκαιη, πιστεύω πως το σενάριο είναι πολύ δυνατό και ευφυές. Οι δε ηθοποιοί αποτελούν την αφρόκρεμα της σύγχρονης κωμωδίας, προσφέροντας τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής.

Στον αντίποδα, διέκρινα μειονεκτήματα που ενδέχεται να μη βρίσκουν σύμφωνους τους θεατές όπως η πολύ «γκρίζα» διαφήμιση μέσα στην παράσταση, οι δυνατές έως τσιριχτές φωνές των πρωταγωνιστών καθώς και ατάκες και μανιέρες που ταυτίζονται απόλυτα με τις τελευταίες δουλειές του Αλέξανδρου Ρήγα στην τηλεόραση.

Ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Ρήγας ,πιθανώς στοχεύοντας στην εμπορικότητα, έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού καθότι όπως προείπα το εν λόγω χιούμορ αρέσει στο μέσο Έλληνα. Άλλωστε την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές.

Τέλος, θα με ικανοποιούσε περισσότερο αν η χρονική διάρκεια της παράστασης ήταν μικρότερη δεδομένου πως σε κάποια σημεία πλατειάζει, με αποτέλεσμα να χάνεις τον ειρμό.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

Βασιλική Ανδρίτσου, Μάριος Δερβιτσιώτης, Τζόυς Ευείδη, Τιμόθεος Θάνος, Παντελής Καναράκης, Ησαίας Ματιάμπα, Σοφία Μουτίδου,Τάσος Παλαντζίδης, Αλέξανδρος Ρήγας, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Αναστασίου

Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

Παραγωγή: Κατσιβαρδέλος Γιώργος

Διάρκεια: 120'

Θέατρο Νέο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης. Κυψέλης 54,Κυψέλη. Τηλ.: 2114107764

Ώρες παραστάσεων: Σάβ.: 6 μ.μ./ 9.30 μ.μ., Κυρ. 5 μ.μ./ 8 μ.μ., Τετ., Πέμ. 8 μ.μ., Παρ. 9.15 μ.μ. Απόγ.: Σάβ. 6 μ.μ., Κυρ. 5 μ.μ. Βραδ.: Τετ., Πέμ., Κυρ. 8 μ.μ., Παρ. 9.15 μ.μ., Σάβ. 9.30 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα