Μπ. Ντίλαν: Δεν παρέστη στην απονομή του Νόμπελ


Δεν μετέβη στη Στοκχόλμη για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας στην τελετή που διοργανώθηκε το Σάββατο, ο Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός Μπομπ Ντίλαν, ωστόσο έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στην σουηδική Ακαδημία για τη βράβευσή του.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, αλλά σας παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το πνεύμα μου είναι μαζί σας και ότι νιώθω μεγάλη τιμή που έλαβα αυτό το τόσο περίβλεπτο βραβείο», ανέφερε ο Ντίλαν στο μήνυμά του, το οποίο διάβασε στη διάρκεια της τελετής απονομής η Αζίτα Ράζι, πρέσβειρα των ΗΠΑ

στη Σουηδία.

Ο 75χρονος καλλιτέχνης εξέφρασε, επίσης, την έκπληξή του που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό. «Αν κάποιος μου είχε πει ότι είχα την παραμικρή πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Νόμπελ, θα είχα πιστέψει ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι», πρόσθεσε.

Ο Μπομπ Ντίλαν, που αποφεύγει τη δημοσιότητα, «ταλαιπώρησε» ιδιαίτερα την Ακαδημία με τη στάση του μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του καθώς δεν επικοινώνησε μαζί της παρά τις πολλές και επίμονες Τελικά, επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή απονομής. Η απουσία του ήταν τις τελευταίες εβδομάδες θέμα έντονων συζητήσεων στη Σουηδία, όπου τα βραβεία Νόμπελ θεωρούνται μεγάλη πηγή υπερηφάνειας. Μέλος της ακαδημίας τον κατηγόρησε για «αλαζονεία» και «αγένεια» επειδή δεν αντέδρασε στην βράβευση.

Στην τελετή, αντί για τον Μπομπ Ντίλαν παρέστη η Πάτι Σμιθ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι του «A hard rain’s a gonna fall». Μάλιστα, η Αμερικανίδα μουσικός, σε κάποιο σημείο της ερμηνείας της ξέχασε τους στίχους του τραγουδιού, εξαιτίας της φόρτισής της.
Η 70χρονη Σμιθ ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε ξανά να τραγουδά, υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.



Keywords
Τυχαία Θέματα