Αβαντάρει Τσίπρα ο Μοσκοβισί


Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να "παγώσει" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα.

"Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν

αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα”, επέμεινε ο Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να "αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει".

Κυβερνητικές πηγές, λίγο μετά τις παραπάνω δηλώσεις, έσπευσαν να τονίσουν πως ο Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση".

Σημειώνουν ότι "σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός."

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι, παραθέτουν ως "υστερόγραφο" το κείμενο της δήλωσης του Ευρωπαίου Επιτρόπου στα γαλλικά, το οποίο έχει ως εξής: "A mes yeux, les conditions de l'accord de l' Eurogroupe ne sont pas changées par les mesures décidées par le gouvernement de M. Tsipras", a insisté M. Moscovici, observant qu'il ne voulait "pas opposer l'allθgement de la dette indispensable et la cohιsion sociale que le peuple grec attend".

Υπενθυμίζεται οτι στις εξαγγελίες Τσίπρα υπήρξε αντίδραση απο τον επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου του, έβαλε στον "πάγο" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα