Ατλαντικός: Κρουαζιερόπλοιο στο έλεος του "κυκλώνα" - Στιγμές τρόμου για επιβάτες (pics &vids)


Η κρουαζιέρα που αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τις Μπαχάμες εξελίχθηκε σε εφιάλτη, όταν το πλοίο τους βρέθηκε στο έλεος του «κυκλώνα-βόμβα», όπως αποκαλείται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα.

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway αναχώρησε στις 29 Δεκεμβρίου του 2017 από τη Νέα

Υόρκη.

Tο ξεκίνημα της πρωτοχρονιάτικης κρουαζιέρας 14 ημερών στο Breakaway ήταν ιδανικό, με ήπιες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο όταν η κρουαζιέρα βρισκόταν στο στάδιο της επιστροφής στο Μανχάταν, και τρεις μέρες προτού φτάσει στο λιμάνι, το πλοίο τους βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπο με τον «κυκλώνα βόμβα» που έχει κυριολεκτικά «θάψει» στο χιόνι και τον πάγο της βορειοανατολικές ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανδαιμόνιο εντός του Norwegian Breakaway.

Ευτυχώς το Norwegian Breakaway, κατάφερε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη στις 5 Ιανουαρίου έχοντας σημειώσει στα αρνητικά του ταξιδιού μόνο ένα μεγάλο αριθμό νευριασμένων επιβατών.

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας μίλησαν στα αμερικανικά ΜΜΕ για την τραυματική τους εμπειρία, περιγράφοντας τις εφιαλτικές ώρες που πέρασαν μέσα στο πλοίο, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

«Ακουγόταν λες και το πλοίο ετοιμαζόταν να σπάσει στα δύο» δήλωσε η Μπρέντα Βαλς-Ματίας στο WNEP.

#norwegianbreakaway @CruiseNorwegian pic.twitter.com/2q7hmnaS4i

Jason George (@JasonGeorge0614) January 4, 2018

«Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω βιώσει ποτέ. Τα κύματα ήταν πάνω από 12 μέτρα και ήταν συνεχές – παιδιά έκλαιγαν, οι άνθρωποι ηαν άρρωστοι, έκαναν εμετό παντού στο πλοίο».

Αλλά βίντεο δείχνουν τους πίνακες ζωγραφικής να είναι κολλημένοι με ταινία στους τοίχους για να μην πέσουν κάτω, και πετσέτες απλωμένες στα δάπεδα. Οι επιβάτες, που ήταν πολύ φοβισμένοι για να κοιμηθούν στις καμπίνες τους, είχαν συγκεντρωθεί στο κεντρικό λόμπι.

Good to be back on dry land. Here’s a video of water pouring down the staircases on the Norwegian Breakaway on Wednesday night: pic.twitter.com/rBQszLB5qi

— Anthony Romano (@ARomanoMU) January 5, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα