Mercedes-Benz CLS: Ορίζει την πολυτέλεια


Η νέα Mercedes-Benz CLS είναι προ των πυλών. Ένα μοντέλο που εδώ και 15 χρόνια ορίζει την πολυτελή κατηγορία της. Ορίζει τα μοντέλα, που πολλές φορές της ακολουθούν …τυφλά! Και η γερμανική φίρμα γνωρίζει πολύ καλά την πολυτέλεια.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο εξάμηνο, στις αρχές του καλοκαιριού!

Η νέα CLS

εισέρχεται δυναμικά, και πατάει σε νέα σχεδιαστικά μονοπάτια, όντας ένα γνήσιο τετράθυρο κουπέ με premium χαρακτηριστικά.

Η σχεδιαστική ταυτότητα του νέου μοντέλου καταφέρνει να παντρεύει την χλιδάτη φινέτσα με τις σπορ καταβολές.. Ο αεροδυναμικός συντελεστή της είναι εξαιρετικά χαμηλός στο Cd 0.26, στοιχείο που συμβάλλει και στην οικονομία καυσίμου. Στο καλαίσθητο εσωτερικό για ακόμη μια φορά κυριαρχεί η πολυτέλεια.

Θα υπάρχει πληθώρα επιλογών σε ηλεκτρονικά καλούδια, συστήματα πολυμέσων κ.α. Οι χώροι αρκούν για τέσσερις ενήλικες, το πορτμπαγκάζ είναι στα 520 λίτρα.

Θα προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις, όπως η CLS 350 d 4MATIC με 286 ίππους, η CLS 400 d 4MATIC θα αποδίδει 340 ίππους – χάρη στο επίσης ντίζελ κινητήρα 2.9 λίτρων.

Σε βενζίνη υπάρχει η CLS 450 4MATIC 3.0 λτ. με εξακύλινδρο μοτέρ με 367 ίππους. Όλα τα μοτέρ θα είναι 6κύλινδρα, σε σειρά.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση με τον 3,0 λιτρο κινητήρα είναι υβριδική, μιας και συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και μια γεννήτρια EQ Boost. Η Μercedes αναφέρει ότι η απόδοση του μοτέρ βενζίνης είναι 362 ίππους και 500 Nm ροπής.

Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 384 ίππους και τα 750 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η εταιρεία ανακοινώνει εργοστασιακή κατανάλωση 7,5 λτ/100 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα