Αρνητικοί οιωνοί για το αποψινό Eurogroup


Καμιά αισιοδοξία δεν εμπνέει το σημερινό σκηνικό στην Ευρώπη, αναφορικά με το Eurogroup.


Ο βασικότερος ''κομιστής'', βέβαια, της απαισιοδοξίας αυτής είναι Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση, είπε: «Έχουμε μια συζήτηση που δεν θα είναι πολύ θεαματική, δεν έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε.

Το θέμα της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία με την Ελλάδα

και τους Θεσμούς. Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με αυτό το θέμα στη συνεδρίασή μας.

Ο κ. Σόιμπλε υποβάθμισε το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναφερόμενος σε άλλα σημεία της ατζέντας του Eurogroup: «Αύριο στο Ecofin, θα συζητήσουμε για το δημοσιονομικό συμβόλαιο, θα κάνουμε κανόνες και συμβόλαια για να τα τηρήσουμε μετά».


«Θα μιλήσουμε για τη συνάντηση των G 20 και μετά θα δούμε το θέμα του ελευθέρου εμπορίου», συμπλήρωσε.

Και ο συνήθως, όμως, αισιόδοξος Ντάισελμπλουμ δεν ''μας τα λέει'' καλύτερα: Ούτε τον Απρίλιο δεν κλείνει η αξιολόγηση, ενώ το διεθνές πρακτορείο Bloomberg ενδύεται τα ζοφερά χρώματα της Κασσάνδρας: ''Η Ελλάδα πλησιάζει σε επανάληψη του δράματος του 2015''.

Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο πλευρών, από τα οποία δεν διαφαίνεται και κάποιο ενδεχόμενο σύγκλησης, παραμένει μεταξύ των δύο πλευρών το ζήτημα των εργασιακών (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις), καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει σκληρή στάση.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν επίσης το αφορολόγητο, τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, και τα ενεργειακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα