Καθόλου αισιόδοξος ο Ντάϊσελμπλουμ για ''κλείσιμο'' τον Απρίλη


Aναβάθμιση του ESM και κατάργηση των ''θεσμών'' προτείνει σε προς δημοσίευση, συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemein Zeitung, ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ο ESM μακροπρόθεσμα γινόταν το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Θα πρέπει να αποκτήσει έναν σαφή ηγετικό ρόλο στα μελλοντικά προγράμματα», υπογραμμίζει.

«Η ΕΚΤ βλέπει

το ρόλο της τρόικας όλο και πιο άβολα, και νομίζω σωστά», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ και επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλα «σημαντικά καθήκοντα», στα οποία και θα πρέπει να επικεντρωθεί. Ο ΕΜΣ θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρία που διαθέτει σήμερα μόνο το ΔΝΤ», υποστηρίζει.

Αυτό, βέβαια, δεν θα ισχύσει για το για το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα σύμφωνα με τονο Ντάισελμπλουμ, καθώς εκτιμά πως θα πρέπει να διατηρηθεί η σημερινή κατανομή των καθηκόντων. Αναμένει δε ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει να μετάσχει στο πρόγραμμα. Θα ήταν «πολύ ευπρόσδεκτο», αν αυτό γινόταν πριν από το καλοκαίρι, αναφέρει και εκτιμά πως μια γρήγορη ολοκλήρωση της εν εξελίξει δεύτερης αξιολόγησης από τους πιστωτές είναι μάλλον δύσκολο.

Μάλιστα, προσθέτει πως δεν πιστεύει πως οι θεσμοί θα την ολοκληρώσουν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα, τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα